Kuře na paprice
Budeme potřebovat:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 ks cibule
- vývar/voda (asi 600 ml)
- 200 g brambor
- 350 g červené papriky
- 150 ml sójové smetany (můžete nahradit ovesným krémem nebo klasickou smetanou na vaření)
- máslo
- mletý pepř
- 3-4 ks bobkového listu
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- volitelné: sůl
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na troše másla ji orestujeme dozlatova. K cibulce přidáme nakrájená kuřecí prsa na větší kousky. Za občasného míchání restujeme.
Než se masíčko uvaří, nakrájíme si červenou papriku na menší kousky. Brambory oloupeme a také nakrájíme.
Zeleninu a mletou červenou papriku přidáme k masu. Promícháme.
Ingredience zalijeme vývarem a dochutíme pepřem, bobkovým listem a solí. Pod poklicí necháme zeleninu uvařit do měkka.
Když změkne, vyjmeme kuřecí kousky a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou omáčku a zjemníme sójovou smetanou. Vrátíme kuřecí kousky.
Kuře na paprice podáváme s rýží nebo těstovinou.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.