Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 vykostěná kuřecí stehna
  • 150 g slaniny (nejlépe snídaňové)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky pikantního koření na drůbež
  • 3 rajčata
  • 1/2 malé cibule
  • šťáva z 3/4 citrónu
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 lžíce cukru dle chuti
  • 150 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka)
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hranolky
Krémová bramboračka
Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí

Postup:
Kuřecí stehna očistíme od zbytků chrupavek.

Maso potřeme olivovým olejem a posypeme kořením. Já následně zavakuuji, aby se maso rychle nakořenilo, ale není to nezbytně nutné.

Na pracovní desku si dáme potravinářskou fólii. Na tu klademe vedle sebe plátky slaniny do šířky masa.

Maso položíme na slaninu, zamotáme a utáhneme hezky do fólie jako bonbón. Stejně postupujeme u druhého stehna.

Necháme chvíli odpočinout v lednici.

Mezitím si nakrájíme rajčata a cibuli. Společně s dalšími ingrediencemi vymícháme salát.

Bylinky nasekáme na velmi jemno a smícháme je s jogurtem, utřeným česnekem a dalšími složkami dílů. Obojí dáme vychladit do lednice.

Panenka se slaninou a sýrem
Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory

Maso vyjmeme z lednice. Opatrně vybalíme z fólie. Kdo chce může svázat provázkem, ale není to nutné.

Pánev s trochou olivového oleje rozpálíme a opečeme na něm rolky ze všech stran.

Následně vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 25-30 minut.

Po upečení maso vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout.

Maso nakrájíme a servírujeme s hranolky, salátem a dipem.

Přelijeme výpekem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.