„Pardubice na nás byly nažhavené, dávaly si jediný cíl – vítězství. Zvláště když od nás utrpěly tři porážky, z nichž ta jediná na ledě Pardubic 14:1 pro nás je hodně bolela," věděl dobře trenér Berouna Václav Roztočil.

Samotné utkání začalo ve vysokém tempu z obou stran a o pořádné závary, hlavně před brankou Pardubic, nebyla nouze. V bráně Pardubic předváděla domácí gólmanka úžasné zákroky, které završila tím, že zlikvidovala trestné střílení berounské hráčky Dyckové. Pardubická snaha zvítězit pak zesílila, když po chybě obrany Lvic na modré čáře dostala do vedení domácí Řepková. Vedení 1:0 nabudilo domácí natolik, že ve druhé třetině zle dotíraly na obranný val Lvic.

Od půlky zápasu se ale utkání začalo obracet ve prospěch Lvic. Až po kombinaci prvního útoku po ose Topolská – Kadeřábková – Součková poslední jmenovaná zavěsila zblízka do prázdné brány na 1:1.

V poslední třetině Lvice začaly kousat více a jedině díky obdivuhodným zákrokům pardubické brankářky zůstalo skóre nerozhodné. Ale po kombinaci na jeden dotek Pacalová – Kaltounková ujela po křídle reprezentantka Dycková, položila si gólmanku na led a zavěsila pod víko – 1:2. Domácí hráčky rezignovaly a dvě minuty před koncem odvolaly brankářku, při hře 6 na 5 zkusily vyrovnat. Ale byly to Lvice, které třikrát poslaly puk do prázdné branky Pardubic, kde vždy obětavě puk zastavila tělem obránkyně, ale stav 2:1 a vítězství patřilo Lvicím.

I když Lvice povětšinou vedly tabulku ligy žen, tak konečné třetí místo jim patří po právu. Zvláště, když za nimi skončily silné Pardubice nebo i ambiciózní Plzeň a Roudnice. „Letošní parta byla kompaktní, protože se podařilo spojit dravé mládí se zkušeností. A tak mladice Jandová a Pejšová v bráně nebo Pacalová, Martinů, Macháčková, Adamová, Cornová a Chadimová v obraně dokazovaly, že patří k oporám reprezentace. Útočnice Kaltounková, Dycková, Topolská, Kadeřábková i Bucifalová a Vojáčková hrály na výbornou. K nim patřily opory ,,maminy,, Sládková, Martínková, Havlíčková, Vaníčková, Součková, ale i talenty Vacková a Hužvárová, Prochy, Kopecká a Hrobová," byl spokojen Václav Roztočil, který dodal: „Berounské Lvice, které po ukončení činnosti dospělých Medvědů hrály letos jako jediné družstvo Berouna nejvyšší soutěž ČSLH, a to první ligu žen, mohou být pyšné, jak dobře reprezentovaly berounský hokej a město Beroun."