Sedlčany – Žebrák 5:4 PP

„Přesně tak, bylo to určitě jedno z nejkvalitnějších utkání v sezoně. Sedlčany měly za sebou pár nepodařených zápasů, ale rozhodně jsme je nechtěli nijak podcenit a dobře jsme věděli proč. Mají výborný tým, plný vzrostlých a rychlých hráčů,“ uvedl žebrácký plejer Matouš Bakule, který dodal: „Jejich přesilovky sehrávali bohužel skvěle, dostali jsme většinu gólů právě v oslabení, kde díky jejich dobrému pohybu jsme nedostatečně pokryli jejich hráče.“

Diváci si přišli na své, viděli hodně branek. „Dali nám první gól při jejich přesilovce, na který jsme naštěstí poměrně rychle zareagovali a srovnali jsme stav na 1:1, kdy David Belda dorážel před brankou. V zápase opět bylo spoustu gólových šancí na obou stranách ale brankáři, troufám si říci, že hlavně náš Křivas (Petr Křiva), zachytali výborně a spoustu gólů pochytali. Podařilo se nám po dvou třetinách vést 1:3 po dvou pěkných střelách přes beka Matěje Langera a do třetí třetiny jsme vstupovali se slušným náskokem. Bohužel jsme poměrně rychle inkasovali během pár minut dva góly a v polovině třetí části byl stav 3:3,“ litoval ztráty náskoku Bakule.

Hokej se hrál ale parádní. „Tempo hry se pak zase zvýšilo a na obou týmech bylo znát, že jde do tuhého. Pár minut před koncem se Václavu Sládkovi podařilo dobrým forčekingem vypíchnout puk v útočném pásmu, přebral jsem puk a Vencovi přihrál. Ten prostřelil gólmana a vrátil nám vedení 3:4. Bohužel minutu a půl před koncem jsme opět inkasovali v oslabení a základní hrací doba skončila 4:4,“ řekl žebrácký hráč.

Jeho celek padl v prodloužení. „Prodloužení mohlo dopadnout jakkoliv, šance byly na obou stranách. Měli jsme pár střel ze zajímavých pozic, ale bohužel se nám nepodařilo brankáře překonat. Branku jsme nakonec dostali z dorážky, kdy Křivas vyrazil puk, ale ten se smolně převalil vedle něho a dojíždějící útočník ho dorazil do brány. Hokej to byl pěkný, bylo tam hodně lidí, myslím, že se jim to líbilo. Ztracené body nás samozřejmě mrzí, zvláště s ohledem na vedení v zápase. Nicméně i tak je bod slušný a budeme dále usilovat o udržení prvenství v základní části soutěže,“ dodal Bakule.

Králodvorští hokejisté (v bílém) si lehce poradili s Neratovicemi.
Miroslav Žáček: Po výhře se nám ulevilo
Ilustrační foto.
Žebrák načepoval Velkým Popovicím desítku, vyhrály i Hořovice