Zatímco jedni upřednostňují pohodlí domova, druzí se setkávají v restauracích. A kam můžete vyrazit fandit?

Příbram

Například v Příbrami začala podpora českých hokejistů veřejným promítáním na plátno na náměstí T. G. Masaryka. První zápas s Kanadou sledovalo mnoho diváků pod širým nebem i přes nepřízeň počasí. Pořadatelé nezapomněli ani na děti. Pro ty byl připraven doprovodný program, a to stolní hokej, nebo možnost vystřelit si na hokejového brankáře. Další zápasy českého týmu se veřejně promítají už pod střechou v příbramské Cowárně. Znovu by se fanoušci měli sejít na náměstí 18. května u vyřazovacích zápasů.

Fanoušci hokeje se sejdou na příbramském náměstí.
Na příbramském náměstí se bude fandit hokeji

Kladno

Pokud ovšem čeští reprezentanti postoupí minimálně do semifinále, zpestří tím ještě více program Pivního festivalu v Kladně. „Hokej se tu bude na největší obrazovce promítat tak jako tak, ovšem pokud by naši hokejisté postoupili do semifinále, pak by to byla úplně jiná hokejová atmosféra," nechal se slyšet primátor Milan Volf.
Jestli se to českému výběru podaří a urve nějakou medaili, nechce předjímat. „Jestli naši přivezou medaili, vám neodpovím. Hokej jsem hrál, trénoval, pohyboval jsem se v něm a výsledky nikdy netipuji. Mužstvo má velikou perspektivu, ale jedná se přece jen o jeden turnaj," uvedl Milan Volf.

Kromě Pivního festivalu se fanoušci v hojném počtu scházejí jako obvykle v restauracích a hospodách u zlatavého moku. Zápasy reprezentace si nenechají ujít ani skalní fanoušci v Kladně. Ve sportbaru Nagano, Penzionu 68, Auto Da Fé či Pod Vobrazem. Nabito bývá také v kavárně U Hada, kde se navíc mohou návštěvníci zapojit do tipování výsledků.

Český reprezentant Tomáš Plekanec.
Ztracené bágly Paříži nezapomněl. A její krásy nechá Plekanec na jindy

Beroun

Na Berounsku všechny větší a důležité sportovní akce a zápasy vysílají na velké obrazovce v restauraci u sportovní haly v Králově Dvoře. A ani hokejový šampionát není výjimkou, o velkém zájmu ale provozovatel překvapivě nemluví. V restauraci očekávali, že si budou chtít lidé místa na české zápasy rezervovat, ale zatím tomu tak není. V předchozích letech byl podle provozovatele zájem o hokejové mistrovství světa větší.

Fanoušci z Libice nad Cidlinou na utkání ČR:Bělorusko (Paříž, AccorHotels Arena).
Fandíte českým hokejistům? Pošlete nám fotku!

Rakovník

Také u rakovnických hokejových fanoušků nejčastěji vede hospodská pohoda. Velkoplošná promítání si po dobu trvání mistrovství připravila například restaurace Bazén.
Pro pravidelné návštěvníky zde navíc přichystali výhodné akce a dárky. Živo je také v penzionu a restauraci Šéba. Zde mají pro fanoušky hokeje k dispozici tři velké obrazovky. „Kapacitu zahrádky máme asi sto padesát lidí, v pátek se tu sešlo kolem sto dvaceti fanoušků. Z toho máme samozřejmě radost," podělilo se o zájem ze strany hostů vedení restaurace.

Demonstrace proti Zemanovi a Babišovi na Hradčanském nám.
U Hradu demonstrovaly proti Zemanovi a Babišovi stovky lidí
Prezident Miloš Zeman
Prezident Zeman odletěl na návštěvu Číny