„Jsem členka hokejového týmu Prague Ice Ladies, který je složen z pěti hráček, a které zároveň hrají za tým HC Berounské Lvice působící v první lize ženského hokeje,“ prozradila jedna z hráček Jana Vacková.

Tým byl v loňském roce složen za účelem reprezentace České republiky na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji v Kanadě, v městečku Plaster Rock, které se nachází v provincii Nový Brunšvik. „Jsme jedinečný tým, kterému se podařilo jako prvnímu ženskému týmu v historii českého a slovenského hokeje proniknout do zcela nového hokejového prostředí za pomoci Asociace českého rybníkového hokeje. Na mistrovství světa v únoru 2019 jsme jako absolutní nováčci v rybníkovém hokeji skončili ve čtvrtfinále. Je to velký úspěch, protože v zápasech na velkém jezeře jsme se setkaly s velmi zkušenými hráčkami z Kanady a USA,“ uvedla Vacková, která dodala: „Během mistrovství se k nám dostala obrovská podpora a získaly jsme spoustu fanoušků, kteří nás podporovali a budou nás nadále podporovat v cestě za dalším úspěchem. Náš medailonek z mistrovství, který byl vytvořen profesionály ve spolupráci s Asociací českého rybníkového hokeje získal velké množství zhlédnutí, v porovnání s medailonky mužských týmů z České či Slovenské republiky.“

Cenu fair play dostal fotbalista Hředlí Bethel Amauwah (vlevo). Na slavnostním galavečeru se mohl vyfotit s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou.
Amauwah dostal cenu fair play. Chce být vzorem pro své děti

A teď se skýtá šance na další výjezd. „V únoru 2020 se chystáme opět dobýt Kanadu jako jediný ženský tým z Evropy a chceme vybojovat nejlepší umístění, aby na nás fanoušci mohli být hrdí. A právě z toho důvodu hledáme pomoc, která by nám pomohla uskutečnit naší další cestu za bojem a hlavně s hrdostí reprezentovat naši zemi. Vzhledem k tomu, že tři z nás stále studují a cesta za reprezentací České republiky není zadarmo, hledáme způsob, jak vyrazit za dalším úspěchem,“ prosí o pomoc Jana Vacková. Hokejistka vám s chutí sdělí další informace na janevackova@hotmail.com.

Ilustrační foto
Naděje Králova Dvora trvaly pouhou třetinu
Berounští hokejisté na třetí Hvězdu nestačili.
Pražská Hvězda byla nad síly Medvědů