Vracíte se po sedmi letech, proč vlastně?

Pachatel se vrací na místo činu (smích). Ba ne, změna je život a já tady prožil krásné roky, vlastně nejlepší. Vyhráli jsme základní část, postoupili do finále I. ligy. Nicméně zatím ještě podepsaného nic není a ještě se domlouváme. Každopádně s týmem normálně trénuji a těším se sem.

Říkáte nejlepší roky kariéry, ovšem svůj nejslavnější gól jste vstřelil právě do sítě Berouna, před třemi lety v dresu Vrchlabí. Vzpomenete si?

Abych si nevzpomněl! Hráli jsme tehdy o postup do play-off, vedli 2:0, ale oni vyrovnali a pak dokonce vedli. Patnáct vteřin před koncem se mi povedlo vyrovnat a nakonec jsme šli dál my, Beroun musel do play-out.

Berounský kádr se dost obměnil, vy už jste moc hráčů při svém posledním působení v dresu Medvědů nezažil. Jaká je parta?

Úplně super. A to od vedení až po hráče v kabině. Fakt je to zatím dobré a snad to vydrží i nadále.

Vám se střelecky daří, třeba proti Kadani jste skóroval hned dvakrát, padlo to tam i proti Boleslavi. Takže i na ledě spokojenost?

To ano, ale hlavně doufám, že na poslední zápasy nějak navážeme a bude to tam padat i v sezoně.

Patříte mezi nejzkušenější prvoligové hráče, odehrál jste ve druhé nejvyšší soutěži téměř pět stovek utkání. Využijete tohle?
No, já se za tak moc zkušeného ještě nepovažuji, to jsou jiní borci. Jeden tady sedí vedle mě, Aleš Padělek (smích). Snad mám ještě něco před sebou.

To je jasné, ale tím pádem možná stihnete zlomit jednu zajímavou statistiku – v kariéře jste nasbíral už slušných 853 trestných minut. Kdy padne tisícovka?

To se snad museli splést, ne?  (úsměv) Tisícovku určitě nestihnu!

V extralize jste sice několikrát šanci dostal, ale nikdy to úplně nevyšlo. Ve Vsetíně a Boleslavi to byla opravdu jen krátká intermezza, ale v mateřském Kladně jste docela zajímavě pomáhal se záchranou a vypadalo to nadějně. Nemrzí vás, že to nakonec ani tady nevyšlo?

Tak to říci nemohu. Spíš jsem pozitivní a věřím, že třeba ještě někdy nějaká šance přijde. Třeba i na těch pár zápasů, mě potěší i tohle.

Musím se zeptat na kanadského brankáře Dirienza. Zatím o něm jdou skvělé reference. Jsou pravdivé? A jak se s ním vlastně domlouváte?

Musím potvrdit, že chytá skvěle. Snad mu to vydrží i v sezoně a snad nám ho nikdo rychle nevezme. S ním můžeme udělat v sezoně dobrý výsledek. Já sám se s ním domlouvám složitě, anglicky neumím. On pár slovíček už pochytil, ale hlavně se baví kluci, co anglicky umí. Každopádně je to dobrý kluk.