Kromě brankářů Antonína Štelmacha, Jana Krause a Marka Nováka se ostatní hráči rozdělili do jednotlivých formací podle barvy tréninkového dresu.

S mužstvem ještě netrénovali zlatí medailisté z mistrovství světa v inline hokeji v Bilbau Petr Šinágl a Martin Tvrzník, kteří dostali ještě pár dní volna navíc. Naopak do přípravy se zapojil Jan Besser, který ovšem brzy odlétá na zahraniční angažmá do lotyšského Ogre.

Na ledě se v úvodní den proháněli obránci Petr Braniš, Radko Gudas, Vladimír Kameš, Martin Čížek, Pavel Kříž, Jiří Jelínek, Lukáš Filip a Georg Privoznik.

V útočných řadách si navlékli dresy s medvědem na prsou Radek Křesťan, Jiří Novotný, Petr Šulčík, Michal Pavel, David Nedorost, Jan Setíkovský, Martin Heřman, Petr Culka, Richard Kepl, Tomáš Černý, Ladislav Vlček, Michal Polák a Tomáš Hudíček.

Kádr mužstva však není zdaleka definitivní, čeká se na některé příchody hráčů z extraligových klubů.

První ostrou prověrkou Medvědů bude přátelský zápas na Kladně v úterý 31. července od 17.30 hodin.

Na domácím ledě se Medvědi představí poprvé ve čtvrtek 2. srpna od 17 hodin a soupeřem jim bude celek druhé nejvyšší ruské soutěže Gazprom Orenburg.

V úterý 7. srpna pak Berounští Medvědi přivítají na svém hřišti od 17 hodin Havlíčkův Brod. Ve čtvrtek 9. srpna pak rovněž od 17 hodin berounští hokejisté změří síly s německým Iserlohnem, který hraje 1. DEL! Sérii čtyř utkání na domácím hřišti Medvědi završí v úterý 14. srpna, kdy hostí od 17 hodin Kadaň.

Poté Beroun dvakrát zamíří na Vysočinu. Ve čtvrtek 16. srpna se Medvědi představí v Havlíčkově Brodu a v úterý 21. srpna na půdě Dukly Jihlava.

Tohoto soupeře pak berounští hokejisté přivítají na své půdě ve čtvrtek 23. srpna od 17 hodin. V úterý 28. srpna Medvědi zamíří k přípravnému utkání do Kadaně a ve čtvrtek 30. srpna se představí v Rokycanech, kde se střetnou s domácím mužstvem.

Na závěr přípravy sehrají Berounští Medvědi dva domácí zápasy ve dvou dnech. Ve čtvrtek 6. září přivítají Medvědi na svém ledě od 17 hodin ambiciózní Chomutov a o den později se již od 12 hodin střetnou na svém ledě s extraligovým mužstvem Bílí Tygři Liberec.