Před osmi roky bylo Nikolce jen půl roku, když její táta Michal Ježek zkolaboval při utkání okresního přeboru ve Pcherách a už se ho nepovedlo oživit. Kluci ze Sokola Knovíz a SK Slaný hned zorganizovali konto na podporu Nikolky a později se povedlo dohodnout spolupráci se slavnými kladenskými hokejisty. Esa z NHL se pod hlavičkou brankáře Ondry Pavelce dala dohromady a od té doby ani jednou na turnaji nechyběla.

Neodradilo je nic, ani soukromé aktivity a třeba ani vyhlášení Zlaté hokejky. "Fotbal v Knovízi je pro nás něco úžasného. Dobrý lidi, skvělá zábava a jezdíme sem hrozně rádi," řekla Deníku hvězda Philadelphie i českého národního týmu Jakub Voráček, který je co se týče charity známý hlavně podporou nadací své sestry Kluk Puk. Ta pomáhá nemocným roztroušenou sklerózou a příští víkend nachystala velkou akci do Mikulova.

Tam se většina Voráčkových kamarádů představí rovněž, zatím si ale užili pohodu v Knovízi, kam dorazilo během dne 450 diváků a v tradiční dražbě se spolu se vstupným vybralo 92 tisíc korun. Téměř polovinu, čtyřicet tisíc přitom věnovali hokejisté ještě před jejím začátkem.

"Za víc se nám tentokrát dražil dres Slavie, když nám vyhrála letos ten titul. U Sparty asi nižší částky zavinilo její postavení v tabulce," vtipkoval na úkor Letenských hlavní licitátor i organizátor akce Milan Cimrman.

Stejně další Knovízáci měl radost, že v sedmileté historii se poprvé místnímu Sokolu povedlo turnaj vyhrát. Koneckonců je posílil fotbalový reprezentant Marek Suchý, který si právě v Knovízi našel dívku svého života.

Knovízští přitom měli cestovat k mistrovskému zápasu třetí třídy do Buštěhradu, hráli o záchranu. Jenže letos hvězdy musely vybrat tento víkend a dostaly přednost. Knovízi nakonec pomohl Slovan Kladno a zachránila se.

Výběr Ondřeje Pavelce skončil poslední, byť byl původně vyhlášen jako třetí. Pohár si pak prohodil s mančaftem jiného hokejisty Václava Skuhravého, který si pozval třeba Jana Alinče, Petra Kumstáta či ex-kladenské duo David Stach – Vítězslav Bílek.

„Už jsem fotbal dlouho nehrál a možná to bylo i znát,“ smála se hvězda Calgary Flames Michael Frolík, který si zahrál i se starším bráchou Martinem. „A také s naší partou, s klukama se vždycky rád vidím a užíváme si to tady. Fotbal nám holt moc nejde, ale můžeme podpořit dobrou věc a za to jsme rádi,“ dodal Frolík.

Ráda je i celá Knovíz a nejvíc určitě malá Nikolka. Na konci totiž dostala pusu hned od několika slavných a hezkých chlapů.

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika