Jágrovi v tuto chvíli chybí ke splnění povinnosti odehrát 15 utkání jediný mač. A minimálně jedno utkání ještě Rytíři s Budějovicemi sehrají, v úterý na ledě Motoru.

Ani Jágr sám ale zdaleka netuší, zda bude ještě schopen v sezoně hrát a celý tým o tom ví. Určitě tak v neděli schválně neprohrál. „Co se týče zápasu, je to škoda, protože jsme vedli 2:1, ale měli jsme tříminutový výpadek a dostali dva góly. Bylo to před koncem třetiny a soupeře to dostalo na koně,“ říkala česká hokejová superstar.

Jeho zdravotní stav se nelepší, stále není schopen moc trénovat, hrát už vůbec. „Šance, že bych mohl nastoupit, je malá. Nějak se udržuji, ale to přece budu dělat i po skončení kariéry. Přece nebudu jen sedět a jíst?!“

Čtvrté semifinále play off - Kladno (v modrém) hostilo České Budějovice.
První mečbol Motor po obratu odvrátil



Přesto dál živí naději, proto do zápasů aspoň na pár vteřin nastupoval. „Vždyť poslední zápasy baráže se hrají až za měsíc. A zda je optimistický doktor Kolář? Každý doktor je optimista, a i kdyby to tak necítil, snaží se pacienta povzbudit. Aby to nevzdával,“ usmál se vítěz dvou Stanley Cupů.

Pro Kladno by bylo Stanley Cupem, kdyby se vrátilo do extraligy. Jágr k tomu stále ještě může aktivně pomoci, i když po neděli mohl mít vlastně dovolenou. „Já si přál dovolenou a zápasy prosedět na tribuně,“ smál se Jágr a v žetru dokončil:. „Člověk se nenadře, sedí na dobrém místě a je přitom s klukama.“

Hráčů Kladna se přes nepovedené jedno utkání zastal. Doslova řekl, že je pyšný na to, jak hrají, že odevzdávají maximum. „Nechali tam všechno, nemají se zač stydět. Co si budeme namlouvat, Budějovice mají vynikající tým a nám před začátkem nikdo nedával moc šancí, že jim budeme moci konkurovat. Právě proto jsem na naše hráče pyšný, vždyť kdyby nám někdo řekl před začátkem série, že povedeme po čtvrtém utkání 3:1, tak budeme všichni skákat do stropu. Co se stalo dneska, to se v play off stává a my musíme opět do příštího utkání nastoupit, jako do těch předešlých,“ je přesvědčen.

Druhé čtvrtfinále Kladno - Prostějov.
Cikánek: Doufám, že štěstí při mně vydrží