„Kolínský klub je přesvědčen, že byl ve středečním utkání 44. kola Chance ligy proti Přerovu poškozen. A to z důvodu neuznání jasné gólové situace v čase 53:12 hlavním sudím Romanem Svobodou. Ještě večer po utkání se s představiteli kolínského hokeje spojil v telefonickém hovoru šéf komise rozhodčích Vladimír Šindler, jenž tuto hrubou chybu potvrdil a zároveň se klubu omluvil. Vladimír Šindler rovněž přislíbil podrobné vyhodnocení výkonu sudích v tomto zápase, o kterém bude klub informován. Klub se po tomto vyhodnocení následně rozhodne, jaké kroky podnikne,“ stojí v prohlášení na webových stránkách kolínského klubu.

Z hokejového utkání Chance ligy: Kolín - Přerov (1:3)
Video, foto: Obrovskou snahu a bojovnost otupila špatná střelecká muška Kozlů

Běžela 54. minuta. Domácí prohrávali o dvě branky, ale byli ve velkém tlaku. Hosté jen stěží odolávali. Kozlové měli velkou šanci, po níž se k puku dostal zcela volný Král a podle všeho svého jmenovce v bráně Zubrů překoval. Jásali fanoušci, ale především hráči na ledě. Že branka padla jasně ukazuje video záběr, který kolínský klub zveřejnil na svých stránkách. Jenže k údivu všech rozhodčí Svoboda, který stál za brankou a situaci musel velice dobře vidět, rozpažil. Následně došlo hvizdem k přerušení hry, což ale zřejmě neslyšel hostující kapitán Krisl, dojel nikým neatakovaný až před gólmana Soukupa a golfákem jej zblízka napálil. S odplatou ihned přispěchal obránce Piegl, oba dostali trest. Jenže Kozlům už gól nikdo nevrátil. Měli šanci s výsledkem něco udělat. Místo toho se dohrávalo s nervozitou na obou stranách a došlo ještě k několika potyčkám. Skóre 1:3 se už nezměnilo.

Hokejový brankář Jakub Soukup
Kolínští fanoušci zlili Soukupa pivem. Teď je jejich miláčkem

Kolín prohrával v zápase už nula tři, třetí gól dostal na začátku třetí periody. Pak prolomil střeleckou smůlu Zajíc nahozením od modré. Kozlové ožili, po ledě létali, bylo jich plné hřiště. Podařilo se jim dát Králem druhý gól, ale ten jim dusí upřeli. Emoce tryskaly, ale nic platné.

„Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší, náš výkon gradoval. Bohužel stihli jsme dát jen jednu branku, možná dvě. Musíme se z toho oklepat a v sobotu podat na Slavii parádní výkon a přivézt body,“ podotkl po utkání jeden z kolínských trenérů Petr Martínek.