Vám se sezona z osobního hlediska celkem vydařila, ale z týmového už to bylo horší. Jak ji hodnotíte vy?
Je jasné, že když se týmu nedaří, nemohu to hodnotit dobře. Mně se docela dařilo, to je pravda, ale chtěli jsme si zahrát play off a to se nepovedlo. Takže nic pozitivního.

Ale dostal jste dodatečně reprezentační pozvánku, to přece zvedne náladu, ne?
Jsem za to rád, že mě pozvali a mohu tady s klukama být. Uvidíme, jak to bude dál.

Oba zápasy se Švýcary se hrály v Příbrami, kde se reprezentace představila naposledy před sedmnácti lety. Jak se vám tady hrálo, jací byli fanoušci?
Fanoušci byli úžasní, podporovali nás, skandovali. Paráda! No a máme dvě výhry nad kvalitními Švýcary, i to je příjemné.

Kvůli dvojutkání českých hokejistů se Švýcary musí veřejnost počítat ve dnech 4. a 5. dubna s dopravním omezením v okolí bazénu, zimního stadionu a gymnázia.
Příbram fandila reprezentaci

Co vám oba zápasy se Švýcary ukázaly? Ať už po týmové stránce nebo i vám osobně…
Hlavně je to rychlejší než extraliga, to je jisté. Nicméně přivezli do Příbrami spíš mladší hráče, takže to nechci nadhodnocovat. Nicméně vítězství se počítají.

Nakonec jste se podílel i na jedné z českých branek, vaši přihrávku proměnil Polášek ve třetpí gól. Zkuste akci popsat?
Byli jsme trochu pod tlakem, ale povedlo se nám osvobodit a ujet do brejku. Adam si ta výborně sjel, dostal to na přímou střelu. Vyšlo to pěkně.

Čekají vás ještě zápasy ve Francii a pak Carlson Hockey Games v Pardubicích. Co od nich čekáte?
Ve Francii zkusíme ještě trochu vypilovat taktiku. V Pardubicích už budou hrát jen kvalitní týmy, o tom žádná. Budeme se muset hodně dobře připravit.

Minulý týden jste s Boleslaví podepsal novou dvouletou smlouvu. Hraje se vám lépe?
Já smlouvu nikdy moc neřešil, jestli mám nebo nemám. Vlastně jsem ji většinou nějakou měl. Víceméně jsme se na všem shodli a nebylo co řešit.

Ještě se vraťme k reprezentaci. Na mistrovství světa jste si zatím nezahrál, jak reálně vidíte možnost proklouznout do nominace letos?
Bude asi záležet na tom, kolik hráčů se připojí z české extraligy, jak dopadne NHL. Je prostě moc variant a já se jen budu snažit odevzdat na ledě sto procent. Pak uvidíme.

Ještě se zeptám trochu mimo. Novinkou v extralize bude vstup televize O2, která bude nyní vysílat zápasy napůl s Českou televizí. Co na to říkáte?
Abych řekl pravdu, tohle jsem nestudoval. Viděl jsem nějaké novinové titulky a to je všechno. Těžko to mohu zatím nějak komentovat.

Zápas FNL 1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 4:2.
Čtyřminutová paráda Příbrami