Reprezentační A-tým vzbudil v hornickém městě značný zájem fanoušků. Více než stovka příznivců dorazila na úterní autogramiádu, kde získala podpis Adama Poláška, Robina Hanzla, Andreje Nestrašila a Patrika Bartošáka.

„Jsem velká fanynka hokeje a Adama Poláška, takže jsem neváhala a vyrazila pro podpis a fotku,“ přiznala Pavla z Rosovic.

Ještě více však samozřejmě táhlo středeční úvodní utkání proti reprezentantům helvétského kříže.

Do příbramské haly zavítalo 3856 diváků, kteří byli nejen z Příbrami, ale také z přilehlého okolí a nedalekých okresů. „Kdy se poštěstí, aby kluci hráli takhle blízko. Vidět naše nejlepší hokejisty, je zážitek, proto jsem tady,“ říkal fanoušek Jakub z Berouna.

Zleva český reprezentant Radim Šimek, Thomas Rüfenacht ze Švýcarska a český brankář Petr Mrázek.
Chystáte se reprezentační hokej? Přijďte včas!

Mezi diváky se našli lidé, kteří viděli hokejovou reprezentaci na vlastní oči vůbec poprvé, ale také pamětníci posledního vystoupení reprezentačních hokejistů, které se datuje do roku 2001, kdy se čeští hráči utkali rovněž se Švýcarskem. „Byli jsme tady s kamarádem, ale už si na duel příliš nevzpomínám. Vím jen, že jsem tehdy viděl reprezentanty poprvé naživo v akci. Každopádně jsem velmi rád, že mohu takový zápas opět navštívit, a věřím, že se mi podobná možnost v budoucnu ještě naskytne,“ řekl dlouholetý fanoušek Tomáš z Dobříše. „Já jsem byl na podobném střetnutí poprvé a jsem nadšený,“ konstatoval Rosťa z Příbrami.

Česko – Švýcarsko, PříbramZdroj: facebook

Fanoušci se přišli podívat nejen na kvalitní hokej, ale také na své idoly. „Fandím Slavii Praha a těšil jsem se na Romana Červenku, který bohužel nenastoupil, ale zápas odchytal Dominik Furch, takže jsem rád, že jsem ho mohl vidět,“ potěšilo diváka Filipa.

Živo ovšem nebylo jen uvnitř, ale také před zimním stadionem, kde ve fanzóně drželi palce ti, kteří neměli k dispozici vstupenku na utkání. „Bohužel nejsem vlastníkem vstupenky, přesto jsem si zápas užil. Je zde skvělá atmosféra a sousta možností, jak se zabavit nejen hokejem. Libí se mi tady. Ve čtvrtek určitě vyrazím znovu,“ prohlásil jeden z návštěvníků Lukáš.

Diváci uvnitř i před stadionem tak od úvodního buly hnali české hokejisty za vítězstvím. Svěřenci Josefa Jandače nakonec zásluhou branek Lukáše Galvase, Tomáše Pavelky, Robina Hanzla a dvou tref Romana Horáka zvítězili 5:2 a udělali všem návštěvníkům velkou radost. V závěru si mohli po zásluze vychutnat zasloužený potlesk a několik mexických vln.

Michal Řepík, kapitán a rodák z nedaleké Vlašimi, si pochvaloval nejen atmosféru utkání: „Jsme rádi, že přišel velký počet diváků, kulisa byla skvělá. Proto se zápasy dávají do různých míst. První dvě třetiny byly pozitivní, třetí se nám tolik nepovedla, ale šlo o první přátelák. Myslím, že ho můžeme hodnotit kladně. Osobně jsem se cítil dobře, což jsem po konci sezony ani nečekal.

Česko vs. Švýcarsko
Hokej se Švýcarskem omezí v Příbrami dopravu