Už šestatřicetiletý zkušený bek nesouhlasil na jihu Čech se snižováním platů, a proto se s vedením dohodl minulý týden na ukončení kontraktu. Hned se dohodl s Kladnem a v pondělí s vedením Rytířů podepsal novou smlouvu. "Věci se daly rychle do pohybu a s agentem jsme byli na angažmá v Kladně rychle domluveni," řekl po prvním tréninku Suchánek a pochválil nové spoluhráče, kteří ho dobře přijali: "Vypadá to, že je tu skvělá parta kluků."

Suchánek už v Kladně svoje štěstí jednou zkoušel. V létě roku 2006 tady odehrál v přípravě čtyři zápasy a dokonce proti korejskému Anyang Halla skóroval. Tehdy mu ale nakonec Kladno smlouvu nedalo. "Na gól si však pamatuji, jako bek  jich zase tolik nedávám, abych zapomněl," smál se.

Jan Kregl na lavičce A týmu Rytířů.
Rytíři budou hájit juniorku i akademii. Podle Kregla startují novou éru mládeže

Rodák z Tábora, který v kariéře prošel francouzskými kluby Gap, Strasbourg a extraligu si zahrál kromě Budějovic ještě za Jihlavu a Litvínov, vyniká fyzickými parametry: měří 192 centimetrů a váží přes metrák. I proto od něj trenéři určitě budou žádat důraz. "Vzhledem k mým proporcím se však snažím hrát hlavně tvrdě a rád bych přispěl i třeba nějakým tím gólem či bodem. Důležité ale je, abychom dělali dobré týmové výsledky, aby ta sezona byla co nejdelší a zdařilá," přeje si.

V Kladně pohořel při výběru čísla dresu: žádal číslo 22, které nosí už Zach Frye. Neuspěl ani s numerem 23, to má uzdravující se Josef Zajíc. A tak dal nakonec na nápad svého syna a vybral číslo 85. To mimochodem nosíval  během kariéry nynější asistent trenéra Kladna Jiří Burger.

Zajímavostí u Suchánka je jeho trochu netradiční přezdívka Segge. Podědil ji po otci, který hrál také hokej a jako milovník segedínského guláše nemohl dostat jinou. Podědil ji i Jakub, který guláš se zelím má rád rovněž.

PŘIJEDOU HVĚZDY. Stejně jako loni se halového mítinku Kladno Indoor zúčastní zahraniční atleti.
Kladno má mítink! V atletické hale na Sletišti se bude v únoru závodit