Kanaďané hokeji vládnou, je jejich duší i srdcem. Ale že budou pracovat i na vizáži dresů evropských klubů, to dosud nebylo obvyklé. Dallas Kirkpatrick je průkopníkem, na českém území rozhodně. Svými návrhy oslovil kromě Kladna také elitní celek Ocelářů Třinec. „Jejich sadu pro CHL ještě dolaďujeme, brzy ale bude představena,“ řekl Kanaďan v rozhovoru pro web Rytířů Kladna.

Pro ty už má obě sady hotové delší dobu. Vedení Rytířů je hodlalo představit už při nedávném přípravném zápase s Ústím, jenže ten se nakonec kvůli koronaviru v kladenském celku neodehrál. Další vhodný termín se neukázal, a protože Kladno v nových dresech nastoupí v letním Generali Česká Cupu, ukázalo je už nyní prostřednictvím svých webových stránek.

Dallas Kirkpatrick se navrhováním dresů zabývá už několik let, a to na profesionální i amatérské úrovni. V roce 2018 vyhrál soutěž o návrh dresu pro Kalamazoo Wings z nižší zámořské ECHL, dresy vytvářel také pro kluby z americké první divize NCAA. V Evropě spolupracoval se skotskými Glasgow Clan.

V modelu kladenských dresů se nechal inspirovat sady amerických hokejistů z olympiády v roce 2018, hlavně v přechodu dresu ke kalhotám. Ten opatřil diamantovým vzorem s kosočtverci. „Ta sada se mi fakt líbila a přišlo mi, že vzor diamantového přechodu s klubovými barvami funguje opravdu dobře,“ vysvětlil Kirkpatrick dominantní prvek dresu.

Kladenští si ho – pokud bude tým zdravotně v pořádku – oblečou poprvé 11. srpna v duelu se Spartou.

Jaromír Jágr musí dělit pozornost. Řeší kádr, mládež, točí reklamy, aby své Kladno udržel při životě. Vedle toho se také pustil do politiky.
Nový Jágr: Víc bafuňář než hráč. Co vše musí zvládat?