„Byla to narychlo organizovaná akce, na kterou ale dorazilo mnoho fanoušků, aby se rozloučili s hráči i sezonou, ve které jsme splnili cíl – udržet se v extralize,“ pochvaloval si tiskový mluvčí klubu Lukáš Jůdl. Fanoušci Rytířů mohli s částí hráčů porozprávět v uvolněné atmosféře a poděkovat jim za uplynulý ročník. Hokejisté rozdali řadu podpisů a ochotně se s příznivci fotili.

Nechyběli mezi nimi ani kanadští hokejisté, kteří v dresu Rytířů nastupovali. Ti přišli i přesto, že už nad ránem odlétali zpátky domů. „Hned po akci se hráči rozprchli do svých domovů a užívají si zaslouženého volna,“ potvrdil Jůdl.

Hráči za sebou totiž mají pořádně dlouhou sezonu, ve které bojovali až do 25. dubna. Rytíři se vyhnuli poslednímu místu, které znamenalo přímý sestup, o udržení v extralize ale museli bojovat v baráži. Tu ovšem zvládli, Jihlavu porazili 4:1 a i v příštím roce budou extraligoví.

Trenér Ladislav Čihák už hokejovou Škodu Plzeň nepovede.
Návrat na pozici hlavního trenéra byl výzvou a lákadlem, přiznává Čihák

I proto nebylo velkým překvapením, že ve středu na setkání s fanoušky byl velký zájem o bílou sadu originálních hraných dresů. Klub za ni nakonec vytěžil v aukci 147 tisíc korun. „Za tuto částku jsme moc rádi, poputuje na účet naší nadace Knights Foundation a odtud dál potřebným. Během léta bychom chtěli několika subjektům pomoci,“ nastínil klubový mluvčí.

Největší zájem byl podle očekávání o dres hokejové legendy Jaromíra Jágra. Za ten zaplatil nejvážnější zájemce 55 500 korun, tedy více než třetinu celkové vybrané částky! Zájem byl ale i o nejproduktivnějšího Rytíře základní části a kapitána Tomáše Plekance. Cena jeho dresu se vyšplhala na 15 500 korun. Uniformy Adama Kubíka a Landona Bowa byly třetí nejcennější, když se vydražily za šest tisíc.

Rytíři se tak po covidem vynucené přestávce vrátili k tradici setkávání s fanoušky. Součástí akce byl i pokerový turnaj, kterého se zúčastnili i Rytíři Adam Kubík a Jakub Babka. Vítěz turnaje si odnesl trofej podepsanou Jaromírem Jágrem.

Majitele klubu ale ani teď nečeká oddych. Jágr musí skládat kádr na příští extraligový ročník, ve kterém bude chtít se svým Kladnem uhrát zase o něco lepší výsledek.

Útočník Sparty Filip Chlapík.
Osobní statistiky bych vyměnil za možnost slavit, litoval po konci série Chlapík