Ten Říha, který Kladenské tak trápil v loňském v play off v dresu Jihlavy a který v té samé sezoně dobyl slavné rekordy tehdejší WSM ligy, když zaznamenal v základní části 20 branek a 22 asistencí. „Na definitivní dohodě pracujeme,“ vzkázal manažer Rytířů David Čermák a jeden z koučů Jan Kregl vysvětlil, že se Boleslavi, jíž Říha patří, se zranil Vladimír Eminger, takže se Říha ještě do města u Jizery vrátí.

Říha zaujal hned při své premiéře, protože byl u tří branek Rytířů. Ti poprvé v přípravě vyhráli v normální hrací době (6:4), když zářil hlavně jejich nejproduktivnější hráč přípravy Jakub Strnad (2+2). Vůbec poprvé po návratu do Kladna se trefil také Jaromír Jágr.

Rytíři Kladno – HC ZUBR Přerov 2:3, WSM liga LH, 10. 12. 2017, Tomáš Vildumetz
Hejtmanka se vdávala, Vildumetz hrát nemohl

Rodák z Orlických hor Jiří Říha (první krůčky dělal v klubu opočenských Baronů) prošel v kariéře hlavně dresy liberecké mládeže a pak faremních Benátek. Výrazně na sebe pak upozornil v Jihlavě, kde mu jediná povedená sezona pomohla k lukrativnímu angažmá v Mladé Boleslavi. Tam se mu ale loni nevedlo podle představ, a tak ho Bruslaři uvolnili do Kladna podobně jako loni Davida Šticha, jehož angažmá si Rytíři tolik pochvalovali. „Boleslavský manažer (Jaromír Látal) se mnou v pondělí mluvil a v úterý ráno mě poslali do Kladna. Musím to rychle vstřebat, to je hokej. V Kladně jsem si s klukama podal ruku a šlo se na zápas,“ vyprávěl lehce zklamaným výrazem Říha a přiznal, že byť si mohl zahrát s Jaromírem Jágrem, což je podle něj prima zážitek, raději by pochopitelně upřednostnil místo v základní sestavě Boleslavi a tedy extralize.

A proč ho klub neposlal třeba do Jihlavy, kde se mu tolik dařilo, a trhal prvoligové rekordy? „Je to otázka na vedení Mladé Boleslavi. Já musím plnit to, co mi řeknou. Teď hned po utkání balím věci a jedu zpět do Boleslavi. Chci si tam vydobýt triko, ale pokud o mě nebudou stát, musím se s tím nějak vyrovnat. Chce to čas, víc se k tomu vyjadřovat nechci,“ trochu sklíčeně uzavřel Jiří Říha.

Objeví se nastálo v kladenském dresu?

Jaromír Jágr
Jágr byl proti Kazachům hodně cítit. A naznačil posílení kádru