Žebrák - Velké Popovice B 10:2

Proti rezervě Velkých Popovic nastupoval Spartak Žebrák v roli velkého favorita. Diváci očekávali, zda-li jeho hráčům tento fakt nebude svazovat ruce. Nestalo se ale tak. „Rozhodne nesmíme nikoho podcenit. Vzhledem k tomu, že vedeme tabulku, ostatní týmy se budou chtít vytáhnout a předvést se,“ míní žebrácký útočník Matouš Bakule.

Hosté si do Velkých Popovic odvezli desetigólový příděl. „Měli velmi mladý tým, rozhodly dle mého názoru zkušenosti a efektivita proměňování našich šancí,“ uvedl Bakule. Sám se do střelecké listiny nezapsal, ale svým výkonem přispěl k velkému vítězství. Na hattrick dosáhl Belda, Šmerhovský se trefil dvakrát, jednou Sládek, Mareš, Jakub Bakule Jakub, Jícha a Novák.

Žebrák rozhodl o své výhře už v první třetině, kterou vyhrál 3:0, druhé dějství skončilo 2:1 a třetí část dokonale domácí ovládli, když ji vyhráli 5:1. „Pěkná gólová akce byla souhra Radka Křesťana a Václava Sládka,“ vybral nejpovedenější trefu domácího celku Matouš Bakule.

Hokejisté Spartaku Žebrák porazili Velc Žilina 6:4.
David Novák: Chceme soutěž vyhrát a dojít nejdál v play-off

Nastřílet soupeři deset gólů se nestává tak často, takže si diváci na hořovickém stadionu dost užili a zakřičeli vítězně gól. „Diváci fandili jako vždy a určitě se jim to líbilo,“ řekl Matouš Bakule, který s úsměvem dodal: „Úspěch jsme náležitě oslavili u týmové večeře a pivka.“

Spartak Žebrák vede tabulku krajské soutěže, když má na svém kontě po třinácti kolech hned deset tříbodových výher a na svém kontě hned pětatřicet bodů. Žebrák ještě v soutěži v základní hrací době neprohrál. Jeho nejbližší pronásledovatel Sedlčany překvapivě ztratil doma s Hořovicemi, čímž se náskok Žebráku navýšil na deset bodů.

V sobotu 15. prosince čeká na Spartak těžká zkouška, když se vydá na led třetího týmu krajské soutěže HK Příbram 99. Dva dny před Vánoci se pak vydá Žebrák na led jihočeských Božetic, pak si jeho hráči užijí krátkou sváteční přestávku.

Cvočkaři zaskočili druhý tým soutěžeNa led druhého celku krajské soutěže hokejistů se vydali hráči hořovického týmu Cvočkařů v roli outsidera. Vždyť v domácím zápase před měsícem a půl podlehli Tatranu Sedlčany vysoko 2:13. Tentokrát se ale hořovičtí hokejisté zaskvěli a na sedlčanském ledě dokázali zvítězit těsně 4:3.

Hořovice si tak připsaly třináctý bod v soutěži a předskočily béčko Velkých Popovic a Spartak Příbram. Právě proti příbramskému celku se pokusí Cvočkaři v dalším kole svojí bodovou sbírku rozšířit v utkání na domácím ledě, které je na programu v sobotu 15. prosince od 17.45 hodin.

Ilustrační foto
Berounské hokejistky bez milosti drtí svoje soupeřky v 1. lize žen