Celá výstava je laděna do modra, aby navozovala zimní a předvánoční atmosféru, obrazy často zachycují známá zákoutí Berounska. Muzeum je v interiéru zkrášleno desítkami andělů a oveček, které pro tuto příležitost speciálně namalovala Lucie Suchá. Nejviditelnějším tahákem jsou vánočně vyzdobené výlohy, ve kterých bude možné spatřit dioráma zasněženého berounského náměstí a štědrovečerní oblohy.

„Zároveň proběhl i křest mého nového kalendáře na rok 2019, který vydává tiskárna Grafotechna Plus. Kalendář byl na výstavě v prodeji a já ho každému kdo chtěl i podepsala a napsala věnování. Výstavu zahájil Vladimír Kroc a zahrála kapela mého muže Ponožky pana Semtamťuka mimo jiné taky novou píseň Vánoční, kterou právě nahráli ve studiu,“ uvedla autorka výstavy Lucie Suchá. Ta se sladila na vernisáži s názvem výstavy a byla v andělském rouše.

Kromě kalendáře je na výstavě možné zakoupit také nově vydané pohlednice s motivem berounského náměstí a některé z obrazů či litografických tisků.

V Králově Dvoře přišly v sobotu do areálu místního zámku oslavit příchod adventu stovky lidí.
Na oslavě adventu v Králově Dvoře zazpívala Yvetta Blanarovičová

Výstavu si můžete prohlédnout do 6. ledna. „Přijďte si odpočinout od pečení, nakupování a uklízení. Naladíte se do té pravé adventní nálady. A co na výstavě uvidíte? Vystavuji 18 obrazů a litografické tisky, které jsem pro tuto příležitost tiskla v Praze v litografické dílně u akademického malíře Martina Boudy. Kdo bude chtít, muže si některý z nich i koupit. Stejně tak obrazy,“ poznamenala Lucie Suchá.

Berounská výtvarnice v Muzeu Českého krasu vystavovala obrazy samostatně už dvakrát. „V roce 2007 jsem tam měla výstavu Útěky zahradní brankou, v roce 2010 Od jara do jara jsem vystavovala v Konírně, což je krásná výstavní síň v Berouně, která je bohužel, momentálně zavřená. Několikrát jsme tam vystavovali fotografie s Berounskými fotoriky, což je skupina fotografů okolo Honzy Šroubka," přiblížila Suchá.

„Když jsem před dvěma lety přinesla paní ředitelce Karin Kriekrbergové naše rodinné PF, což byl vystřižený andělíček, tak mi tenkrát navrhla, že bych mohla u nich v muzeu uspořádat zase výstavu a vyzdobit jim výlohu. Ráda jsem toto slíbila a říkala si, že dva roky jsou dlouhá doba na přípravu. Ale čas plyne jak voda v rozvodněné Berounce a najednou je tady vánoční čas a má výstava,“ konstatovala Lucie Suchá.

Manželé Mariana a Oldřich Boučkovi z Karlštejna chovají v náručí prvorozenou dcerku Viktorku, která přišla na svět 24. listopadu 2018. Viktorce sestřičky na porodním sále navážily 3,17 kg a naměřily 48 cm.
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili