Starostka Berouna Šárka Endrlová toto rozhodnutí vysvětlila: „Odbor kultury, školství a vnějších vztahů společně se zástupci kulturní komise a vedení města se shodli, že vzhledem k finančním nákladům bude vítání krále součástí festivalu vždy jen při kulatých a půlkulatých výročích. To následující tedy bude v roce 2015, kdy bude Beroun slavit 750 let od první zmínky o městě."

Na krále a jeho družinu tedy můžete na několik let zapomenout, ale i přesto organizátoři Berounských hradeb slibují, že to bude stát za to.

V travnatém prostoru v sousedství hradeb hned u kruhového objezdu v Havlíčkově ulici se bude vše odehrávat. Těšit se můžete na kapely Jablkoň, TRio de Janeiro, které vám představujeme na této stránce. „V hudební části dále vystoupí Jimmy Bozeman a The Lazy Pigs, Mirek Kemel s kapelou, Jakub Kořínek a Kateřina Misíková," uvádí pořadatelé z Domu dětí a mládeže Beroun.

Bohatý program letošním Berounských hradeb ale ve 13.30 hodin odstartuje divadlo Eliščiny pohádky Víti Marčíka juniora.

„Až do 21 hodin, kdy je předpokládaný konec akce, budou mít návštěvníci možnost zahnat hlad a žízeň přímo na místě. Pro děti budou připraveny soutěže a skákací hrad. Vstup je zdarma," dodala mluvčí Pavla Švédová.
Berounské hradby je akce, kterou pořádá místní dům dětí a mládeže. Až v rámci oslav výročí založení města Beroun se vedení radnice rozhodlo spojit tyto akce a zatraktivnit je královským průvodem. V roli panovníka si tak Berouňané mohli v minulosti prohlédnout Vladimíra Čecha a Václava Vydru.