Jan Poláček: Malostranský ďábel

Jan Poláček: Malostranský ďábel.Ve své druhé knize mapuje Jan Poláček osudy člověka, jehož život pro nás zůstává záhadou. Jiří Arvéd Smíchovský byl postavou velmi rozporuplnou. Na jedné straně vzdělaný a nadprůměrně inteligentní potomek váženého pražského rodu, který se zabýval okultními vědami, na té druhé udavač a kolaborant. Na které straně je pravda? Autor ve svém „dvojportrétu" nehledá definitivní odpověď, ale osobitým způsobem skládá jednotlivé střípky tvořící obraz života této nejednoznačné osobnosti. Vydává Plus.

Bernard Minier: Tma

Bernard Minier: Tma.Třetí kniha bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem. Rozhlasová moderátorka Christine objeví na Štědrý den v poštovní schránce dopis od ženy, která se chystá spáchat sebevraždu. Druhý den zavolá do rádia muž a obviní ji z toho, že nic nepodnikla. Hrozby a urážky se brzy znásobí, jako by se někdo snažil převzít kontrolu nad jejím životem. Co když jsou naši blízcí jiní, než se zdá? Poté, co Major Servaz obdrží obálku s kartou od hotelového pokoje, v němž před rokem spáchala sebevraždu jakási umělkyně, je jasné, že si někdo přeje, aby se vrátil zpátky do práce. Vydává XYZ.

Sandra Vebrová: Ducháčkovic rodina aneb Mlžani v nesnázích

Sandra Vebrová: Ducháčkovic rodina aneb Mlžani v nesnázích.Tři duchařské příběhy zavedou všechny malé milovníky dobrodružství a napětí do světa tajemných ale milých a veselých Mlžanů, kteří se tentokrát budou muset vypořádat s velkou nesnází. V jejich duším světě se nečekaně ztrácí mlha a všechno je vzhůru nohama. Mlžani musejí rychle najít řešení, začíná hra o čas. Je před nimi dobrodružná cesta plná strašidelných setkání, nečekaných zvratů, napínavého pátrání, ale i legrace. Dozvíte se, co čeká naše dobrodruhy, sourozence Simona, Olívii a Bubiho, v Dávnokraji a zda existují oblasti s pořádně mrzutými, nevyzpytatelnými duchy. A objevíte také tajemství kouzelných Mlhčarovníků, mlhylačných Mlhupírů a záhadné Strašidelné rady. Vydává Fragment.

Polina Žerebcovová: Deníky Poliny Žerebcovové

Polina Žerebcovová: Deníky Poliny Žerebcovové.Polina prožila své dospívání uprostřed čečenského pekla. Zažila zblízka válečnou realitu, opovržení i šikanu od spolužáků a učitelů. Ve svém příběhu odhaluje strhující svědectví o těžkém dětství, pubertě i mládí, během nichž proběhly tři čečenské války. Škola, první láska i hádky s rodiči - to zná každý mladý člověk. U Poliny však vše probíhalo bezprostředně s bombardováním, hladem, zkázou a bídou. Vydává BizBooks.

Michaela Klevisová: Štěstí je zadarmo

Michaela Klevisová: Štěstí je zadarmo.V nové povídkové knize Míši Klevisové Kamila rozpoutala válku se svými příšernými sousedy. Táňa už se nemůže dívat, jak si její máma ničí život. Aneta se asi zamilovala - jenže do nesprávného muže. A Jiří se ze všech sil snaží, aby ho dcera měla aspoň trochu ráda. Všichni mají jedno společné: chtějí být trochu šťastnější. Na štěstí má přece právo každý. Hlavní roli v příbězích o důležitých náhodách a životních prozřeních sehrávají vedle lidí také kočičí a tentokrát i psí hrdinové. Vydává Motto.

Stephen Clarke: Merde po evropsku

Stephen Clarke: Merde po evropsku.Opravdu chce Brusel zakázat bingo, dudy a slaninové chipsy? A snaží se eurokrati donutit Brity říkat La Manche místo English Channel? A způsobuje inkoust v eurech u mužů impotenci? Ne. Tedy, ne tak docela… Pravdou však zůstává, že EU je dosti pochybná instituce. A bude ještě hůř, protože Paul West odchází do Bruselu pracovat pro francouzskou europoslankyni, a jelikož se Británie zrovna připravuje na hlasování, zda zůstat v EU, či ne, Paulovi se naskytne náramná příležitost, jak referendum ovlivnit. Vydává Plus.

Čtěte také: Tři procenta Čechů utratí ročně za knihy víc než 5000 korun