Turisté se sejdou v Trubíně
Berounsko – Zahájení turistické sezony Berounska se uskuteční v sobotu 1. dubna v Trubíně u místního fotbalového hřiště v 10 hodin. Ze Zdic se sem turisté dostanou po žluté značce. Další akci k zahájení sezony připravil Klub českých turistů, odbor Zdice a Regionální centrum Sport pro všechny Beroun.

Rybáři si mohou vyzvednout lístky v pondělí a středu
Beroun – Náruživí rybáři si už pořizují rybářské lístky na novou sezonu. Od 3. dubna se budou z provozních důvodů vydávat rybářské lístky pouze v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin. Vyzvednout si je mohou na odboru životního prostředí v prvním patře budovy radnice.

Také čtěte: Oprava mostu na Zavadilku začne v dubnu

Hvězdárna pořádá speciál s Maxim Turbulenc
Žebrák – Hvězdárna Žebrák se připravuje na jednu z největších akcí v letošním roce. Hvězdárna dětem speciál s Maxim Turbulenc a mobilním planetáriem se uskuteční v Kulturním klubu Žebrák v neděli 16. dubna. Třetí ročník oblíbené akce bude mít velký zábavný program, a to od 14 do 17 hodin. Letos čeká návštěvníky mobilní planetárium, videa ze stěhování na Mars, ukázka dětského programu na hvězdárně, dětské dílničky a koncert.

Žebrácký vandr startuje u Pionýrského domu
Žebrák – Již tradičně se můžeme na sobotu 8. dubna těšit na 7. ročník Žebráckého vandru. Start začne v 8 hodin od Pionýrského domku u fotbalového hřiště v Žebráku. Připraveny jsou pěší trasy o délce 3, 10, 14 a 25 km. Pro cyklisty čeká 55 km dlouhá trať. V cíli bude pro všechny zúčastněné připravené občerstvení a budou mít možnost opékání špekáčku na ohni.

Běžci poběží o velikonoční vejce
Olešná – Na fotbalovém hřišti v Olešné se v úterý 18. dubna uskuteční již 26. ročník běhu o velikonoční vejce. Prezentace proběhne od 16 do 16.30 hodin v kabinkách na hrací ploše. Závodníci budou rozděleni do několik věkových kategorií. Na konci závodu čeká všechny zúčastněné drobná odměna.

V Labi bude přednáška o Brdech
Hořovice – V Kulturním klubu Labe Hořovice se ve středu 12. dubna uskuteční přednáška s filmovou projekcí o Brdech. Zoolog David Fischer z příbramského muzea bude přednášet o vzácných živočiších a o ochraně Brd po zrušení vojenského újezdu.

Nepřehlédněte: KRÁTCE: Kam vyrazit na Berounsku za kulturou?

Divadelní spolek zahraje veselohru
Žebrák – Divadelní spolek Karla Jaromíra Erbena Žebrák představí opakování svých úspěšných her. V sobotu 1. dubna od 18 hodin se můžete těšit na hru Sládci z prostředí venkovského pivovaru. Další veselohra s názvem Sborovna je plánovaná na 22. dubna od 18 hodin.