Hlavní hvězdou akce, jejíž program trvá od čtvrtka do neděle, je Eric Serra, který v koncertním provedení představí svou hudbu ke známým filmům. Patří k nim třeba Pátý element, James Bond: Zlaté oko nebo Leon.

Festival otevře kapela Čechomor s premiérou zcela nově pojatých skladeb z filmu Rok ďábla.
Soundtrack přivítá i tanečníky ze Star Dance

Z jiného soudku je pak pozvánka krajské turistické centrály k návštěvě zámku v Mnichově Hradišti. V neděli tam končí Devatero řemesel – prodejní výstava výrobků klientů mladoboleslavského Centra 83, kteří v chráněných dílnách zpracovávají přírodní materiály. Víkendoví návštěvníci se mohou těšit i na ukázky řemeslné práce.

Poslední prázdninový víkend má ale nabídku mnohem pestřejší. Příznivci vojenské techniky se jistě již dlouho těší na sobotu, kdy se v armádním muzeu v Lešanech na Benešovsku koná tankový den s řadou dynamických ukázek. Při této příležitosti dokonce České dráhy vypraví parní vlak s historickými vagony, který tentokrát výletníky poveze trasou Posázavského pacifiku až do Vlašimi.

S daleko klidnější atmosférou, ale rozhodně ne potichu, se v sobotu odehraje rodinný festival Kefír. Tomu bude patřit zahrada zámku Kačina nedaleko Kutné Hory. Vedle domácích muzikantů, mezi nimiž nechybí kapela Sto zvířat nebo Kašpárek v rohlíku, je lákadlem The Vegetable Orchestra:rakouští muzikanti, kteří rozezvučí zeleninu, z níž po koncertu ještě uvaří polévku.

Za neobvyklým zážitkem se je v sobotu možno vypravit třeba na hrad Křivoklát. Návštěvníky tam přivítají od deváté dopolední až do jedenácti večer – a nabídnou Báječný den a tajemnou noc s Filipínou Welserovou.

Parní lokomotiva zvaná Velký Bejček
Podél Sázavy sveze výletníky parní lokomotiva