Pro návštěvníky podobných akcí rozhodně není žádnou neznámou. Je navíc jediná, která nyní peče oboustranné berounské koláče. Její stánek plný sladkého i slaného pečiva voní už do dálky. A stejně tak tomu bylo i na Tetíně.

Na pultu měla Lenka Šmídová vyskládané pouťové koláče, kremrolky, drdoly, perníky, ale například i škvarkové placky.

K těm nám prozradila, že rozhodně nejsou stejné, jako koupíte v tradičních pekárnách. „Dělám je podle starého receptu po mé prababičce. Měla své recepty a my podle jejích návodů děláme řadu vědí a podle reakcí zákazníků jim chutná. Například zmíněné škvarkové placky nejsou kynuté, jsou s jedlou sodou nebo práškem do pečiva a rozhodně znamenají menší zátěž pro naše zažívání," uvedla Lenka Šmídová.

Na její speciální recepty se občas lidé ptají. Ale mají smůlu, Rodinné stříbro po prababičce se neprozrazuje.