Již třetí ročník hudebního festivalu Berounské Letorosty, který v roce 2005 založil senátor Jiří Oberfalzer, přinese letos řadu novinek. Festival, který každoročně pořádá nadační fond Letorosty, bude tentokrát i pro děti, kterým bude patřit dopolední program. Účastníky, kteří zůstanou až do konce festivalu, navíc domů odveze zvláštní vlaková souprava.

Letošní Berounské Letorosty, které se budou konat v sobotu 15. září v autokempu Na Hrázi, myslí poprvé i na děti, pro které je připravený zajímavý dopolední program.

O ten se postará divadlo V pytli, které připravilo hry, soutěže a pouťová vystoupení na motivy jednoho dne v galské vesnici. Děti se tak setkají dokonce i s Asterixem a Obelixem. Program doplní tvůrčí dílny Mateřského centra Slunečnice z Berouna. „Postupně chceme lidi zvykat na to, že Berounské Letorosty jsou pro rodiny s dětmi skvělou příležitostí, jak strávit sobotu při společné zábavě,“ říká zakladatel festivalu, senátor Jiří Oberfalzer.

Hlavní program začne ve 14 hodin a návštěvníci se mají opět na co těšit. Letos totiž na festivalu vystoupí přední české kapely, kterými jsou Tři sestry a skupina Kabát.

Další významnou novinkou je speciální vlak, který pojede z Berouna do Prahy. Organizátoři tak umožní návštěvníkům z Poberouní a Prahy zůstat na festivalu až do poslední chvíle. Vlak bude pro účastníky akce zdarma a bude odjíždět z berounského nádraží po skončení festivalu.

Další novinkou je zvýhodněné vstupné, které v předprodejích činí 333 korun. Návštěvníci tak ušetří 67 korun, když si opatří lístek v předstihu. Důchodci a zdravotně a tělesně postižení mohou v předprodeji uplatnit slevu a získat lístek jen za 111 korun. Děti do 120 centimetrů mají vstup na festival úplně zdarma.

Výtěžek z akce půjde i letošní rok na charitativní účely, a to hned třem neziskovým organizacím. „Spojení s festivalem chápeme jako podporu činnosti těchto institucí, a to hned ve dvou rovinách. Jednak v té finanční, ale také v propagační. Naši neziskoví partneři mají totiž příležitost představit svou práci návštěvníkům festivalu i široké veřejnosti,“ uvádí Jiří Oberfalzer. Třemi dobročinnými partnery se letošní rok staly denní stacionář Náruč, který působí v Dobřichovicích, Svaz tělesně postižených v Berouně a mateřské centrum Slunečnice.