Hudební festival Berounské Letorosty, který se bude konat letos již potřetí v autokempu Na Hrázi, bude opět pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Tentokrát výtěžek poputuje hned třem dobročinným partnerům, a to do denního stacionáře Náruč, který působí v Dobřichovicích, Svazu tělesně postižených v Berouně a do Mateřského centra Slunečnice.

„Chápeme to jako podporu činnosti těchto institucí hned ve dvou rovinách, jednak v té finanční, ale také v propagační. Naši neziskoví partneři mají příležitost představit svou práci přímo návštěvníkům festivalu, ale i široké veřejnosti. Očekáváme, že výnos, který budeme moci těmto organizacím rozdělit, se bude pohybovat mezi 250 až 300 tisíci,“ uvedl zakladatel festivalu senátor Jiří Oberfalzer.

Lidé z neziskové organizace Náruč vidí v této pomoci velký přínos a přesně vědí, na co peníze použijí. „Rozjíždíme provoz sociální firmy Modrý domeček v Řevnicích. Ta zaměstná lidi, kteří jsou zdravotně znevýhodněni a těžko shání práci. Na začátku se nám bude hodit každá koruna,“ sdělila ředitelka sociální firmy Zuzana Dudáková.

Svaz tělesně postižených v Berouně použije finanční dar naopak na rekondiční pobyty, které organizace každoročně pořádá. „Největší problém je vždy s dopravou, která je čím dál dražší. Peníze proto poputují právě sem,“ řekla Emilie Hladečková.

Mateřské centrum Slunečnice použije výtěžek na hračky, didaktické pomůcky, knihy, ale i na vybavení nových prostorů a na samotný provoz.

 

SOUTĚŽTE S DENÍKEM O VSTUPENKY!

Hudební festival Berounské Letorosty se uskuteční již tuto sobotu 15. ZÁŘÍ tradičně v berounském autokempu Na Hrázi. Hlavní letošní program, který korunuje vystoupení kapel Tři sestry a Kabát, začne ve 14 hodin. Před zahájením hlavní akce, konkrétně od 10 do 13 hodin bude navíc připraven v areálu autokempu program pro rodiny s dětmi. Tématem dopolední akce, která vyvrcholí kostýmovaným průvodem na Husovo náměstí, bude Den v galské vesnici. Organizátoři slibují i osobní účast Obelixe! Návštěvníky pobaví také Divadlo V Pytli Petra Stolaře a děti se budou moci zabavit i v tvůrčích dílnách, které přichystá berounské Mateřské centrum Slunečnice. Vstupné na dětské dopoledne je 50 korun pro dospělé a 20 korun pro děti. Majitelé vstupenky na hudební festival mají dopoledne vstup zdarma.V rámci hudebního festivalu dále vystoupí: Visací zámek, Znouzectnost, Monika Načeva a Michal Pavlíček, Fleret, Vašek Koubek, The Cell, Lety Mimo.

Podrobné informace na adrese www.letorosty.cz. Vstupenky je možné koupit v předprodeji v Městském informačním centru na Husově náměstí v Berouně (311 654 321) nebo na www.ticketpro.cz, www.ticketportal.cz. Cena lístku v předprodeji je 333 korun, pro seniory 111 korun. Děti do 120 centimetrů mají vstup zdarma.

 

 

Chcete získat lístky pro dvě osoby na sobotní festival?

Zavolejte dnes 13. ZÁŘÍ ve 14 hodin na číslo 311 624 872 a odpovězte správně na naši soutěžní otázku:Pod čí záštitou se festival v kempu Na Hrázi už třetím rokem koná? Vstupenku pro 2 osoby získají první tři volající!