Odbor kultury vás zve tuto sobotu 27. října od 20:30 hodin do Club Kina na koncert s výstižným názvem Mama afrika aneb „večer etnické hudby“. Mama afrika je společným příležitostným projektem několika muzikantů s osobním vztahem k černému kontinentu a jiným druhům pro nás exotické hudby.

Do projektu jsou zapojeni dva výborní kytaristé – Elvis Kititi z Konga a charismatický Shahab Tolouie z Íránu – a dva perkusisté – Papis Nyass z Gambie a Dalibor Hocko. Skupinu doplňuje krásná mulatská tanečnice.

Elvis Kititi – velmi svérázný hudebník, který se orientuje především na prezentaci tradiční konžské hudby a rozvíjení jejich inspirativních podnětů. Ve svých skladbách spojuje tradiční a moderní prvky africké hudby.

Papis Nyass – V Gambii na západě Afriky, kde se Papis narodil, začal také hrát a vstřebávat prvky africké hudby a afrického tance. Jako profesionální hudebník však začal působit až po příchodu do Evropy v roce 1997.

Shahab Tolouie – narodil se roku 1974 v Teheránu. Ve Španělsku studoval flamenco, techniku hry, doprovod k tanci, compás a jazz. V roce 2002 byl vyhlášen nejlepším kytaristou Íránu. Napsal školu hry na kytaru, která je dnes pro svou dobrou metodiku jednou z nejvyužívanějších. Je autorem mnoha skladeb. Díky perskému původu se v jeho hudbě objevuje mnoho vlivů původní perské hudby. Ovládá i hru na tradiční perské nástroje: setar, dotar, tambur, laut a tar. Kytaru velmi často používá jako doprovodný nástroj ke svému zpěvu. Je výborný zpěvák a zpívá v perštině, španělštině, angličtině a pokouší se zpívat i česky.

Vstupenky na tuto akci je možné zakoupit v trafice na černošickém nádraží.