Sraz všech účastníků je plánován před Obecním úřadem Loděnice, a to od 7 hodin. A dozvíte se rozhodně hodně zajímavostí ze života ptáků, nauka jejich poznávání a informace o možnostech jejich ochrany a jiné.

Vítání ptačího zpěvu má už svou letitou tradici. „Historie této mezinárodně koordinované akce sahá v Česku do počátku 90. let minulého století. Zpočátku se jednalo jen o setkání členů ČSO, postupem času ale začalo díky šíření informací a propracované organizaci přibývat jak organizátorů, tak i míst, ve kterých se „Vítání" uskutečňují," uvádí pořadatelé loděnického setkání.

Přímo v Loděnici se akce koná už poosmé. „Od roku 2007 se každoročně i v Loděnici a okolí vždy na přelomu dubna a května scházíme se skupinou zájemců o přírodu, abychom si poslechli ptačí zpěv a řekli si něco o zajímavostech ze života našich ptáků. Akci pořádáme, jak se stalo v posledních letech zvykem, opět ve spolupráci se Správou CHKO Český kras," upřesnili pořadatelé akce.

Pokud přijdete, budete moci poslouchat a pozorovat zpívající ptáky, učit se je poznávat, dozvědět se informace o možnostech jejich ochrany, a nejspíše předvedeme i ukázku odchytu a kroužkování.

Rozhodně al nepodceňte oblečení a výzbroj. Vycházka potrvá kolem 4 až 5 hodin; s sebou je vhodné si vzít dalekohled, na nohy pevnou obuv. Kontakt a více informací: J. Novák, tel: 720 680 097, J. Veselý, tel: 728 878 352.