„Jako starosta Králova Dvora jsem velmi rád, že se už uskutečněné koncerty setkaly u veřejnosti s velkým ohlasem. Při vystoupení Marcela Zmožka byla plná sokolovna lidí, metalový večer i country festival v čele s Rangers neboli Plavci také navštívilo hodně lidí," poznamenal ke Kulturnímu létu v Králově Dvoře starosta Králova Dvora Petr Vychodil.
Kulturní léto nabídne o letních prázdninách veřejnosti večer s rockovými kapelami, zámeckým minifestivalem či DJskou show, na níž se představí řada hvězd českého motosportu v čele s Liborem Podmolem a czech drift girl Michaelou Sacherovou.

Ilustrační foto
Kam s dětmi v létě? To je velký problém


„Už se na to moc těším. S manželkou jsme byli na country festivalu, který se konal na zámku a litovali jsme, že skončil v deset hodin. Vydrželi bychom klidně až do půlnoci," svěřil se Jiří Hrázský.


V letních měsících mohou Králodvorští, a nejen oni, přijít na zámek na koncert vážné hudby, na němž zazní díla Monteverdiho, tradiční festival Modrej Královák nebo na fotbalový stadion na dva filmy v rámci putovního letního kina. Zejména dětem je pak 20. srpna určeno dětské odpoledne s kouzelníkem a diskotékou Oldy Burdy.

„Vrcholem kulturního léta pak budou poslední prázdninovou sobotu tradiční Městské slavnosti. Program už máme připravený a mohu prozradit, že letos na zámku vystoupí legendární Těžkej Pokondr, zpěvačka Tereza Kerndlová . Lidé uslyší i bubenickou show v podání Tam Tam Orchestra. Vše samozřejmě doprovodí hudba pro všechny generace a řada atrakcí a soutěží především pro ty nejmenší," nastínil program městských slavností místostarosta Králova Dvora Josef Antoniv.

V Berouně vystavuje Kája Saudek.
OBRAZEM: V Berouně vystavuje Kája Saudek