Velkým tahákem nejen pro obyvatele Hořovic a okolních obcí bude bezpochyby říjnový koncert zpěvačky Marty Kubišové. Jedna z legend naší hudební scény se letos loučí se svou bohatou kariérou. Na podzim proto vyjede na turné s názvem Marta naposledy a jeden z jejích posledních koncertů se uskuteční i v Hořovicích.


„Marta Kubišová je nejen velkou osobností hudební scény, ale zároveň i veřejnou osobností naší země. Je mi velkou ctí, že bude vystupovat právě u nás,“ neskrývá radost ředitel Městského kulturního centra Hořovice Přemysl Landa.

Hořovické autobusové nádraží na náměstí Boženy Němcové.
Hořovice zvažují, že změní dopravce MHD


Tomu pomohla k dohodnutí vystoupení trojnásobné vítězky ankety Zlatý slavík osobní známost. „Agentura, která organizuje posledních dvacet koncertů Marty Kubišové v její kariéře, je zastoupena Petrem Větrovským, který je mým přítelem. Na jedné společné schůzce byla dohodnuta spolupráce mezi agenturou a MKC Hořovice. První vlaštovkou této spolupráce je právě koncert paní Kubišové,“ dodal Přemysl Landa s tím, že vyjednávání se nesla v přátelském duchu.


Zda je legendární zpěvačka, která v listopadu oslaví 75. narozeniny, největším a nejslavnějším jménem, které dosud v Hořovicích vystupovalo, si ovšem ředitel městského kulturního centra netroufá tvrdit.


„Od mého nástupu letos v lednu už zde byli například Karel Roden, Václav Vydra nebo Petr Janda se skupinou Olympic. V předešlých letech tu vystupovali i Lucie Bílá a další. Každý člověk má jinou hvězdu v oblibě a jiný pohled na největší jméno. Snažím se, aby v kulturní nabídce si každý našel to svoje,“ dodává Přemysl Landa.


Není překvapením, že zájem o vstupenky na jeden z posledních koncertů Marty Kubišové je velký. Ačkoli se vystoupení ve společenském domě uskuteční až 18. října, z předprodeje v informačním centru či prostřednictvím portálu Ticketstream zmizelo už 200 lístků, což odpovídá asi polovině sálu.

Ilustrační foto.
Ve Zdicích budou modernizovat místní rozhlas


V druhé polovině roku přijedou do Hořovic i další známé tváře. Ve společenském domě vystoupí 26. září také bavič a komik Zdeněk Izer se svou novou show Autokolektiv, v listopadu sem zavítají herci Simona Stašová a Michal Dlouhý s komedií Vím, že víš, že vím. V plánu je rovněž koncert Čechomoru či populární zábavná show Partička.