Staročeské máje se v Berouně spojily s Koláče festem a uskuteční se dnes. Protože berounské náměstí a přilehlé uličky patří Jarním hrnčířským trhům, které se také konají tento víkend, koná se Koláče fest na Náměstí Joachima Barranda.

A na co se dnes můžete těšit? Na koláče nejrůznějších druhů, ale také na soutěže, například o nejlepší koláč, za který vítězka, nebo vítěz dostane uzenou kýtu.

Hlavním hřebem staročeských májů bude průvod a následný program včetně předávání práva k pořádáním májů. To se uskuteční úderem 13. hodiny.
Celý den budou májové slavnosti a Koláče fest provázet bohatý doprovodný program. Na pódiu na Náměstí Joachima Barranda se začne hrát už dnes dopoledne. Konkrétně v 10 hodin program zahájí oblíbená kapela Třehusk.

Festival Staročeské máje se koná již sedmnáct let. K Zadní Třebani, kde se májový festival zrodil, se postupně přidávaly další obce i města. Letos se Staročeské máje konají na osmi místech poberounského a podbrdského kraje, od Berouna po Černošice, od Všeradic po Karlštejn. Navíc se 16. května stěhují poprvé i na Křižovnické náměstí v historickém centru Prahy.