Jana Heřmanová svými olejomalbami zprostředkovává pocit z opuštěných míst - pomíjivost času. Z mnohých děl cyklu Urbex dýchá genius loci zapomenutých koutů. 

„Urbex jako námět mě oslovuje, ba vtahuje do nových neuchopitelných kompozic a svoji atmosférou, dá se říci, mě provokuje k výtvarnému přenosu… Jedná se o aktuální prožitek, který se snažím pomocí barev, vrstev lazur nanášených špachtlí na sebe a dramatickou perspektivou zachytit,“ řekla o svém díle Heřmanová.

Umělkyně studovala textilní a oděvní obory, na které navázala studiem arteterapie na Masarykově univerzitě v Brně. Kresbu a malbu se učila v ateliérech Vyšší odborné školy restaurování a konzervačních technik v Litomyšli u akademického malíře Jiřího Látala.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Dílo Miroslava Pangráce, výtvarníka a sochaře, člena Nového sdružení pražských umělců, zde zastupují výrazně ohnivě barevné, abstraktní olejomalby velkých rozměrů. Malby se vyznačují silnými vrstvami barev, které se vpíjí a prolínají do obrazců.

Součástí vernisáže se ve čtvrtek 9. ledna stala kinetická performance Lovci času souboru fyzického divadla FysioART. Výstavu je v galerii na Senovážném náměstí možno zhlédnout zdarma do 31. ledna 2020.

V Praze byla 8. ledna 2020 představena výstava Cosmos Discovery.
Tip Deníku: Trysky raket i skafandry. Výstava slibuje, že z vás udělá astronauty
Beroun si můžete prohlédnout z ptačí perspektivy
Beroun si můžete prohlédnout z ptačí perspektivy