Vynaloženého úsilí rozhodně nikdo z diváků nelitoval. Václav Neckář byl na pódiu téměř dvě hodiny a předvedl neuvěřitelnou show, ve které kromě novinek nechyběly písně ze zlaté éry Golden Kids nebo třeba zásadního dvojalba Planetárium.

Průvodní slovo bylo vtipné, diváky zpěvák rozesmál třeba nástrojem použitým při nahrávání hitu Chrám svatého Víta - k velkému překvapení všech přítomných z černého futrálu vyndal obyčejnou a značně otlučenou bandasku.

Ze starých hitů Václav Neckář zahrál píseň Doktor Damdydam. „Tahle píseň je pro všechny doktory a sestřičky, kteří se o mě starali," uvedl k hitu zpěvák. Nechyběly ani legendární otočky nebo vyšvihnutí nohy do výše krku kytary Petera Mahrika.

O tom, že zpěvák před deseti lety bojoval o život, svědčilo jen to, že na jeviště stoupal s doprovodem a s pamětí mu pomáhalo čtecí zařízení. Také zpěvákovy pohyby byly zpočátku koncertu mechanické a bylo znát pečlivé nacvičení. Možná i pro toto neuvěřitelné úsilí o opravdu velkolepý návrat na hudební scénu se dočkal několikerého potlesku stojícího hlediště. Přidával třikrát a bylo vidět, že s velikou chutí.

Po koncertu se ještě v jedenáct hodin ochotně podepisoval čekajícím divákům. Únava byla znát snad jen na očích. V nich má napsány i všechny peripetie posledních deseti let a snad právě proto jimi okouzluje právě tak jako v době, kdy natáčel oskarový film Ostře sledované vlaky. Neckářův koncert na Karlštejně byl rozhodně jednou z nejpovedenějších událostí letošního kulturního léta na Berounsku.

Text: Alena Šustrová