Zve mimo jiné na TyjátrFest; jubilejní 20. ročník multižánrového festivalu divadel malých forem, který v Kutné Hoře trvá do neděle. „Návštěvníci si užijí velkou dávku zábavy při představeních jak divadelních, tak hudebních, tanečních a akrobatických,“ slibuje Kubíčková. S tím, že do programu se tradičně zapojují profesionální i amatérští tvůrci – a každý rok se tak v amfiteátru na kutnohorském předměstí Kaňk podaří vykouzlit prázdninově pohodovou a domácky přátelskou atmosféru, „která se hodí k letní uvolněnosti a touze veselit se“.

Ještě v sobotu trvá dvoudenní hudební festival Rock of Sadská, jehož název prozrazuje vše: co i kde se hraje. U jezera nedaleko města Sadská na Nymbursku zní rockové pecky v rámci pestrého programu, nabízejícího řadu známých jmen i legend domácí hudební scény.

Ilustrační foto.
Jak se kde žije, čísla podle starostů nepostihnou

Zcela jinou podívanou přináší do neděle D+D Real Czech Masters – mužský golfový turnaj světové série European Tour. Ten do resortu Albatross u Vysokého Újezdu při pomezí Berounska a Prahy-západ přivedl hráčské hvězdy hvězdy nejen evropského, ale i světového formátu. Početné zastoupení však mají i domácí hráči.

Do Mělníka Kubíčková aktuálně zve na promítání filmů pod širým nebem Trabantem tam a zase zpátky v sobotu večer – či v neděli na odpolední varhanní koncert v kostele sv. Petra a Pavla nebo večerní představení Hastrman, což je projekce Kinematografu bratří Čadíků na náměstí Míru. Jde o součásti programu Mělnického kulturního léta, z něhož mohou zájemci vybírat od června do září. Pohodově prázdninově laděný festival MEKUL nabízí program pro všechny věkové kategorie převážně pod širým nebem.

Sportovní hala Dolní Břežany.
Pozoruhodné stavby v kraji mohou ocenit i laici
Bezdrátové připojení různých senzorů, čidel, měřičů a dalších zařízení
Vyzkoušejte internet věcí, vybízí radnice hejtmanka