deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jan Prošek

Redaktor

Deník / Jan Prošek

K žurnalistice jsem se dostal díky mému dědovi. V době, kdy jsem chodil na první stupeň základní školy, mi pustil na VHS kazetě sestřih hokejového turnaje z Nagana 1998 a EURO ve fotbale 2004. U některých zápasů byl původní komentář. Jakmile jsem ho slyšel, tak jsem věděl, že bych něco podobného chtěl dělat.

Deník / Jan Prošek

Můj první kontakt s opravdovou novinařinou byl v roce 2010. Ústečtí hokejisté měli autogramiádu v obchodním centru Forum. Organizoval ji tehdejší marketingový manažer Slovanu Přemysl Zeman, zeptal jsem se ho, zda bych mohl psát pro klubové internetové stránky. Poslal jsem mu ukázky své předchozí práce, mimo jiné jsem psal blog.

Deník / Jan Prošek

Na předsezónní schůzi klubové redakce mě představil, a tak jsem se stal členem klubové redakce Slovanu. Do Ústeckého deníku jsem se dostal jako externí sportovní redaktor v létě roku 2017. První článek mi vyšel 14. srpna a jednalo se o rozhovor s Jaroslavem Roubíkem.

Deník / Jan Prošek

Nejprve jsem se věnoval převážně hokeji, později jsem přidal fotbal. Po rozhovoru s lezcem Adamem Ondrou jsem zjistil, že po důkladné přípravě zvládnu psát i o méně obvyklých sportech. Postupně jsem se začal věnovat také zpravodajství. V současné době působím v Deníku jako sportovní redaktor.

Deník / Jan Prošek

Mezi mé největší záliby patří cestování s přítelkyní po České republice i zahraničí. Máme krásné vzpomínky na dovolenou ve Vídni a toulání podél Dunaje. Nikdy nezapomeneme na dlouhé procházky jarním prosluněným Londýnem nebo na čtrnáctidenní poznávací zájezd na západ USA.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: