První kolize s kusy betonu na komunikaci byla hlášena čtvrt hodiny po páté z 82. dálničního kilometru. O kousek sál, blíže k Vestci, ale stále ještě na úrovni Jesenice, pak byla jen o pět minut později hlášena další nehoda; tentokrát spojená i s únikem oleje, a tudíž i kluzkou vozovkou. Stala se na dálničním kilometru 1,8, kde se osobní auto střetlo s pneumatikou na komunikaci.

Místa nehod zůstala průjezdná, je však potřebná zvýšená opatrnost; zejména věnovat řidičskou pozornost okolnímu provozu a ne obhlížení odstavného pruhu se ztroskotanými auty. Uvolněna by dálnice měla být podle odhadu Centra dopravních informací před půl osmou.

K vážné dopravní nehodě, při které se velmi vážně zranilo čtyřleté dítě, došlo v neděli okolo 19. hodiny v Libušíně.
Čtyřleté dítě vypadlo za jízdy z auta a narazilo do jiného. V nemocnici zemřelo

Rozlitý olej také před šestou hodinou zkomplikoval jízdu po dálnici D4 od Prahy na Příbramsko, a to v poměrně dlouhém úseku: prakticky od Jíloviště po Obořiště. Přesně jde o úsek mezi dálničními kilometry 9,5 a 34,8, kde řidiči musí počítat jak s kluzkou vozovkou, tak s odklízecími pracemi. Ty by se měly protáhnout na řadu hodin, byť se na nich podílejí jak hasiči, tak pracovníci dálniční údržby.