V době, kdy na místo přivolali lidé složky integrovaného záchranného systému, se ale situace zkomplikovala. „Ještě před jejich příjezdem se zatím z nezjištěných příčin čtyřiapadesátiletý řidič rozhodl opustit místo za dálničními svodidly a přešel ke svému havarovanému automobilu. V tento okamžik došlo k další vážné dopravní nehodě,“ vysvětlila Marcela Pučelíková.

Dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Mazda, který přijížděl k dopravní nehodě, narazil do čtyřiapadesáletého řidiče vozidla Volkswagen Turan, kterého na místě srazil. „Muž utrpěl vážné zranění spočívající v amputaci dolní končetiny a byl letecky transportován do pražské nemocnice,“ řekla k případu.

Ilustrační foto
Na zlodějku neplatí ani soudy, krade dál

U řidiče kamionu a vozidla Mazda byla dechová zkouška na alkohol provedena na místě s negativním výsledkem. U zraněného řidiče nebylo možné provést na místě dechovkou zkoušku, policisté si vyžádali odběr biologického materiálu v nemocnici. „Dálnice byla po dobu ohledání místa a odstranění následků uzavřena přibližně na dvě hodiny, postupně byl provoz obnovován s dopravním omezením a poté zcela obnoven,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté upozorňují řidiče, aby v případě nehody či poruchy vozidla co nejrychleji opustili svá vozidla i s posádkou a nečekali na příjezd policistů uvnitř auta. „Po označení místa výstražným trojúhelníkem - oblečeni vždy do reflexních vest už při odchodu z vozidla - který na dálnici musí být ve vzdálenosti 100 metrů za vozidlem, se přesunuli za dálniční svodidla do bezpečného prostoru a tento již neopouštěli,“ dodala.