Nehoda se stala kolem půl třetí odpoledne na silnici poblíž obce Lhotka, uvedla policejní mluvčí. „Silnice je plně uzavřena, provádíme odklon dopravy po přilehlých komunikacích,“ vysvětlila.

Jak uvedla Petra Effenbergerová, mluvčí středočeské záchranky, muž zaklíněný v autě utrpěl vážná mnohačetná poranění, včetně poranění hlavy. „Byla u něj nutná intenzivní lékařská péče, byly zajištěny dýchací cesty, byl připojen k umělé plicní ventilaci a letecky transportován do střešovické nemocnice,“ popsala.

Spolujezdec utrpěl po ranění hlavy, po nezbytné péči byl převezen na kladenskou chirurgii. Další tři lidé, jejichž stav nevyžadoval převoz do zdravotnického zařízení, zůstali na místě, podotkla mluvčí záchranky.

Zdroj: Youtube

Hasičům se podařilo zaklíněného muže z auta pomocí hydraulického zařízení dostat za sedm minut, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Vedle toho ale museli hasiči řešit únik nafty z autobusu. „Velitel zásahu povolal na místo vodoprávní úřad. Společně se správcem komunikace a údržbou silnic řešili, jak stovky litrů nafty zlikvidovat,“ řekl.

Tolik paliva se totiž dostalo do půdy i přilehlé vodoteče. Nakonec na místo povolali specializovanou firmu, která se zabývá sanací takové kontaminace.

Ilustrační foto.
Střet s vlakem na přejezdu u Lochovic žena nepřežila
Nehoda. Ilustrační foto.
Řidička u Tetína narazila do stromu. Oživovací pokusy byly marné