Po páté hodině varovala policie před situací u Českého Šternberka na Benešovsku, kde na výjezdu od městysu směrem na Nový Dvůr zaznamenala takovou ledovku, že silnici označila jako „skoro neprůjezdnou“. Navíc se tam nacházelo havarované auto zapadlé v protisměru. Po šesté hodině pak byla ledovka na stejné silnici hlášena jen o kousek dál: rovněž na Benešovsku; u Divišova.

V ranních hodinách se na různých místech středních Čech stalo i několik dalších nehod; nejčastěji sjela osobní auta mimo komunikaci nebo se dvě srazila. Následky většinou nebyly příliš závažné – a to i v případě, že k nim došlo na dálnicích (na D7 před úrovní Brandýsku, na D1 za Loktem u odpočívky Studený).

Tragický následek si však po sedmé hodině vyžádala srážka dvou osobních aut na Kladensku; u Velvar na silnici II/240, jejíž příčiny budou předmětem důkladného šetření. Silnice byla uzavřena.

Smrtelná nehoda na silnici z Velvar do Kralup.
Smrtelná nehoda uzavřela silnici z Velvar do Kralup

Ne vždy měly silniční maléry zjevnou spojitost s počasím. Třeba u obce Spomyšl na Mělnicku se před půl sedmou střetlo osobní auto se srnou – či u vsi Bedřichovice nedaleko Jankova na Benešovsku, kde byl sražen divočák. Nehoda se zvěří se stala i u Lysé nad Labem na Nymbursku.

Dopady jedné nehody nicméně pocítili i lidé cestující veřejnou dopravou: bouračka zastavila autobus na trase Úžice – Kolín; následně pak byl ještě zpožděn spoj jedoucí na Polní Voděrady a Plaňany. U Votic na Benešovsku zase ranní autobusy kvůli nesjízdné vozovce vynechávaly zastávky Amerika a Kaliště.

Na silnici mezi obcemi Zdislavice a Malovidy skončil kamion na boku. A o pár metrů dál i sypač, který se snažil vozovku zprůjezdnit.
Sněžení místy přineslo kalamitu. Neprojely kamiony, ale ani sypač

Během dne meteorologové očekávají srážky, kdy může sněžit (nebo v nižších polohách pršet) na většině území. Déšť by mohl i namrzat.