Podle policejní mluvčí Michaely Richterové se pravděpodobně jednalo o sebevraždu. „Tuto skutečnost by mělo potvrdit další vyšetřování. Podle našich informací se ve vlaku nacházelo zhruba 50 cestujících, kteří byli následně evakuovaní. Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní,“ řekla policistka.

Ke střetu muže s vlakem došlo na přejezdu, který je mimo dosah hlavních silnic a kolem něj vedou pouze polní cesty. Přejezd je však opatřen zvukovou i světelnou výstražnou signalizací, nejedná se tedy o nechráněný přejezd. Vlak zastavil zhruba padesát metrů za místem střetu. Tělo muže leželo zakryté vedle kolejiště.

Také podle informací hasičů nebyl nikdo z cestujících ve vlaku zraněn. Ti uvádí, že ve vlaku jelo 26 cestujících. „Jejich evakuaci na místě zajišťovali drážní hasiči. U prvotního zásahu byla také profesionální jednotka z Benátek nad Jizerou a dobrovolní hasiči z Lysé nad Labem,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Vlaky mezi Lysou a Milovicemi v pátek odpoledne nahradily autobusy. Jeden z nich vyslala Správa železniční a dopravní cesty k nejbližší silnici, která spojuje právě Lysou a Milovice. Několik cestujících se vydalo přes pole vstříc autobusu několik stovek metrů.

Ve vlaku však jely také rodiny s dětmi a kočárky. Ty pomáhaly z těžko přístupného místa dostat vozy i policisté a strážníci. Několik desítek minut po události dorazili na místo také kriminalisté, koroner a zástupci Drážní inspekce.

Ročník ani motiv zoufalého muže, který se zřejmě takto rozhodl ukončit svůj život, policisté v odpoledních hodinách ještě neznali.

Sebevraždy v souvislosti s provozem na železnici nejsou na Nymbursku bohužel ničím výjimečným. Jen před pár dny jsme informovali o pokusu o sebevraždu sedmnáctileté dívky, která se vrhla z železničního nadjezdu v Nymburce. Pád přežila, na místo pro ni přiletěl vrtulník, který ji ve vážném stavu přepravil přímo do nemocnice.

Řidič narazil do stromu u Městce

Velký pátek měl tragickou příchuť také na druhém konci nymburského regionu. U Městce Králové zemřel řidič poté, co z dosud nezjištěných příčin narazil osobním autem do stromu. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. Zda při této nehodě hrál roli alkohol zatím není jasné. Podle policejní mluvčí Michaely Richterové jel muž ve voze sám.

Jelena čeká podle všeho měsíc v karanténní obůrce.
Jelen Standa dorazil do Lán!