Osmadvacetiletý muž se zřejmě nevyrovnal s rozchodem se svou přítelkyní a zatoužil po její přítomnosti. Ve večerních hodinách se vydal k domu, ve kterém bydlela a začal se do něho dobýt. Bývalá přítelkyně ale po jeho společnosti netoužila a do domu ho nevpustila.

„Muž se proto snažil do jejího domu vniknout násilím. To se mu nakonec po překonání zajištění dveří podařilo. Když vnikl do vnitřních prostor domu, tak svým agresivním chováním poškodil část jeho zařízení," uvedla k případu mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Z domu musela agresivního muže nakonec vyhodit čtyřiačtyřicetiletá žena a on potom sám z ulice odešel pryč. Nevzdálil se ale na dlouho. Po několika hodinách se k domu bývalé přítelkyně vrátil a začal vyhrožovat. Když se jeho slovní výhrůžky minulý účinkem, sebral ze země cihlu a hodil jí do okna jednoho z pokojů. Na to obyvatelé domu zareagovali přivoláním policejní hlídky.

Policisté muže zadrželi a provedli u něho dechovou zkouškou na alkohol. Ta byla pozitivní. Přístroj násilníkovi naměřil 2,4 promile alkoholu v dechu. Osmadvacetiletý muž tahle nepřiměřeně vyváděl, protože byl opilý. Při svém agresivním chování navíc způsobil na zařízení domu škodu za více než čtyři tisíce korun. „Muž se dopustil trestného činu porušování domovní svobody, a za to mu hrozí až tři roky ve vězení," uvedla k případu mluvčí policie.

Tento případ není v berounském regionu nijak ojedinělý. Během loňského roku zasahovali policisté u několika podobných. S rozchodem se povětšinou nesmíří muži a své bývalé přítelkyně potom nejen obtěžují, ale často i fyzicky napadnou. Jeden z nich dokonce vyhrožoval vyvražděním celé rodiny.