Na dálnici D10 v úrovni Svémyslic se ve směru do Prahy stala ve čtvrtek ráno dopravní nehoda. Autobusové linky zde nabírají v tomto směru zpoždění. "Volné autobusy se snažíme odklánět na objízdné trasy," informuje Pražská integrovaná doprava na svém twitterovém profilu. 

"Pozor v ranních hodinách na náledí. Na některých místech se vyjasnilo a teploty povrchů klesly pod nula stupňů Celsia navzdory tomu, že ve dvou metrech je nad nulou. Hlavní silnice jsou ošetřené, ale na menších to bude klouzat (KV, UL, PK kraj a stř. Čechy)," uvedli meteorologové. Kvůli silnému větru se mohou také na silnicích ve vyšších polohách tvořit sněhové jazyky. 

Ve středu pozdě večer způsobilo husté sněžení problémy v dopravě. Na dálnici D1 uvízly v několika úsecích kamiony. Provoz na dálnici se podařilo obnovit kolem půlnoci.

Zimní počasí, zejména na horách s přívaly sněhu, se do Česka vrátilo o víkendu. Ve středu večer místy hustě sněžilo i v nižších polohách, výstraha před novou sněhovou pokrývkou platila pro Prahu a části Středočeského, Plzeňského, Jihočeského a Jihomoravského kraje i Vysočiny. 

V Praze Hostivaři spadl strom na zaparkované auto.
Počasí se ve středu večer vyřádilo, neušetřilo ani dálnice

Klidnější je čtvrteční ráno také situace na železnici, ve středu večer kvůli popadaným stromům stálo několik regionálních tratí, ve Středočeském kraji byl provoz přerušen kvůli pádu elektrického vedení na trať mezi stanicemi Řepov - Mladá Boleslav.