Na dálnici D1 bourala krátce po sedmé hodině dodávka na dálničním kilometru 20,3. U konce omezení u Mirošovic posunula mobilní svodidla, načež byl uzavřen levý jízdní pruh. I když místo zůstalo s opatrností průjezdné, silnému provozu to nestačilo a v omezení se vozidla hromadila.

Řidiče, kteří úspěšně projeli, pak ještě cestou do metropole mírně přibrzdila další nehoda, jež se stala zhruba o deset minut později. Dvě vozidla se střetla na úrovni Čestlic; na dálničním kilometru 7,7.

Nehoda cyklisty, ilustrační foto
Senior srazil autem cyklistu, ten svým zraněním podlehl

Citelnějšímu zdržení se nevyhnuli motoristé směřující do hlavního města po dálnici D5 od Berouna. V tomto případě byl na vině střet na Pražském okruhu, kde se na 16. kilometru u sjezdu na Barrandov srazily kamion a další nákladní auto tak vážně, že bylo třeba zajistit odtah. Ve směru jízdy „od letiště“ k D1 se vytvořila rychle se prodlužující kolona, jež nakonec zasáhla až na D5 k Rudné. Vážné dopravní komplikace se zde protáhly až do dopoledne.

Další nehoda se po sedmé hodině stala ještě na úrovni Chrášťan; v oblasti exitu 23 a křížení Pražského okruhu s Rozvadovskou spojkou.

Ilustrační foto.
V Říčanech se prý mělo načerno kšeftovat se speciální municí