Muž byl ve velmi vážném stavu a v bezvědomí, který ale neutrpěl v důsledku nehody, pravděpodobně to bylo z interní příčiny. „Náš operátor vedl se svědky nehody telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. Naváděl je v oživovacích pokusech. Na místo nehody byla vyslána i letecká záchranná služba. Posádky záchranné služby začaly po příjezdu na místo s intenzivní péčí a několik desítek minut řidiče resuscitovali. Vitální funkce muže se jim ale nepodařilo obnovit. Muž přes veškeré snahy zemřel,“ vyřekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Spolujezdkyně neutrpěla žádné zranění.

U dopravní nehody byl přítomen i starosta Lochovic Jaroslav Křivánek. "Řidič jel ve směru od Hostomic a vjel do křižovatky a pokračoval do zábradlí. Já společně s několika lidmi jsme mu šli na pomoc a řídili jsme sami dopravu. Vyndali jsme ho z vozidla a jedna žena se ho snažila aktivně oživovat do doby, než přijela záchranka. Muž se snažil jakoby nadechnout, ale neotevíral oči," popsal dopravní nehodu Jaroslav Křivánek.

V současných horkých dnech středočeské záchrance výrazně stoupl počet výjezdů. „Máme o patnáct až dvacet procent výjezdů více, než v běžných dnech. Je hodně případů kolapsů i dehydratace. Velký pozor by si v těchto dnech měli dávat zejména kardiaci. Ti by se měli vyvarovat rychlým přechodům z horka do zimy a naopak. A to z klimatizovaných místností a také aut. Když mají nachlazené auto na nějakých 18 stupňů a pak vystoupí na parkovišti do nějakých čtyřiceti, tak u nich z tohoto teplotního šoku může dojít ke kolapsu,“ vysvětlila Petra Effenbergerová.

Ilustrační foto.
Jel bez řidičáku, ale s dvěma promile
Požár pole u Zdib hasil i armádní vrtulník.
U velkého požáru zasahoval také armádní vrtulník se speciálním bambi vakem