Devatenáctiletý řidič čtyřkolky jel po polní cestě směrem k Hýskovu a při najíždění na polní cestu z louky bezohledně zkřížil jízdní dráhu Škodě Felicia, za jejímž volantem seděl tprve sedmnáctiletý mladík. Došlo ke střetu vozidel, přičemž řidič čtyřkolky a jeho sedmnáctiletý spolujezdec vypadli z vozů na zem. Ani jeden z nich neměl na hlavě přilbu. Oba utrpěli zranění a byli transportováni do pražských nemocnic.

„Jedna dospělá osoba byla zraněna v obličeji a po zajištění byla transportována letecky do motolské nemocnice. Nezletilá osoba, která utrpěla poranění obličeje a zhmoždění dolní končetiny, byla ošetřena a zafixována proti pohybu a přepravena pozemní cestou také do motolské nemocnice,“ řekla Deníku mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

„Řidič automobilu a ani jeho sedmnáctiletý spolujezdec nebyli při jízdě připoutáni. Vozidlo bylo ve velmi špatném technickém stavu - nemá platnou technickou kontrolu a nemá sjednané zákonné povinné pojištění. Sedmnáctiletý šofér automobilu samozřejmě nevlastní řidičské oprávnění. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škoda byla vyčíslena na 105 tisíc korun,“ sdělila mluvčí berounské policie Michaela Nováková.

V tomto týdnu se jedná již o druhou nehodu, ve které sehrála roli čtyřkolka. V pondělí 20. července po půl osmé večer došlo ke srážce motorky se čtyřkolkou na polní cestě u Miličína na Benešovsku. Motocykl řídil muž, který byl záchranáři na místě úspěšně resuscitován a poté přepraven vrtulníkem do nemocnice. Na čtyřkolce jely dvě děti, jejichž zranění si taktéž vyžádala transport vrtulníkem.

Srážka terénního motocyklu a čtyřkolky na polní cestě v katastru obce Miličín.
Při srážce motorky se čtyřkolkou zranily také dvě děti