Spekulace, které se podle postřehů některých motoristů projíždějících kolem objevily po nehodě, kvůli níž byl ve čtvrtek 19. března vpodvečer dočasně zastaven provoz na rekonstruovaném úseku na dálnice D1 na pomezí Prahy-východ a Benešovska, neměly s pravdou nic společného.

Dopravní nehoda u Mirošovic
Nehoda motocyklu zastavila omezenou dálnici D1 u Mirošovic

Byť policie okolnosti nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků stále prošetřuje, videozáznam z kamery sledující dění v opravované části dálnice, který na facebooku zveřejnilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), nabízí poměrně jasný přehled o tom, k čemu došlo.

V místě s omezením nezvládl motocyklista přejíždění z pruhu do pruhu; narazil do osobního auta jedoucího před ním. „Prosíme všechny řidiče, aby byli opatrní a ohleduplní k ostatním během průjezdu opravovanými úseky,“ uvádí k tomu ŘSD.

Dopravní nehoda u obce Pozov 6. března 2020.
Osobní automobil naboural do stromu. Zraněného musel transportovat vrtulník

K nehodě, po níž zraněného motocyklistu transportoval vrtulník do nemocnice, došlo ve čtvrtek dvacet minut po páté odpolední nedaleko Mirošovic, na 23. dálničním kilometru na úrovni Hrusic; v místě, kde je provoz převáděn do protisměru. Kvůli přistání helikoptéry pak byl provoz na dálnici zastaven jak ve směru na Brno, tak i na Prahu.

Nehoda nákladních aut zablokovala Jižní spojku.
VIDEO: Nehoda kamionů uzavřela Jižní spojku. Řidič pak jel v koloně protisměrem