Už podruhé si došla pro cenu v anketě Sportovní hvězda Berounského deníku při vyhlášení nejlepších sportovců v berounské Plzeňce badmintonistka BK 93 Hořovice Jana Adámková. Brzy po vyhlášení sice odjela na další turnaj, přesto si našla čas na otázky Deníku.

Loňský rok vás provázelo zranění. Už je vše vyléčeno?
V loňském roce mě nejvíce trápilo zranění pravého kolenního kloubu. Naštěstí se vše obešlo bez artroskopického vyšetření a operačního zákroku. Přesto si zranění vyžádalo asi dvouměsíční vyřazení z aktivního tréninku s následnou rekonvalescencí. Jen obtížně jsem se dostávala do sportovní formy.

Jaký úspěch řadíte v roce 2016 jako nejvýznamnější?
Po zranění to bylo třetí místo ve slovinské Lendavě a třetí místo na mistrovství České republiky v singlu.

Podruhé jste se stala Sportovní hvězdou Berounského deníku. Překvapilo vás to?
Tak trochu překvapilo. Já sama i celá naše rodina má spoustu kamarádů a známých. Nevěřila bych, že po loňském prvenství se tento úspěch bude opakovat. Děkuji všem, kteří mi poslali svůj hlas. Je to důkaz toho, že mi lidé věří a zároveň je to velkou motivací pro moji další sportovní kariéru.

Kam umístíte trofej z ankety?
Všech medailových umístění si nesmírně vážím. Všechny poháry a medaile mají svá čestná místa. Trofej Sportovní hvězdy Berounského deníku má taktéž dané místo, hned vedle té z loňského roku.

Kolotoč turnajů se však točí dál. Kde jste nedávno stačila být?
Máte pravdu. V únoru jsem se premiérově zúčastnila domácího šampionátu dospělých v Liberci. Hned po tomto šampionátu jsem odjela do polského Lubinu na mezinárodní turnaj Polish U17 International 2017, zde jsem se probojovala v singlu do čtvrtfinále. Odtud jsem přejela do Orlové na GPA U17. Z tohoto města jsem si odvezla druhé místo v mixu a třetí místo v singlu.

Které akce budou v tomto roce pro vás nejdůležitější?
Vzhledem k tomu, že jsem pro rok 2017 na základě dosažených výsledků zařazena do širšího výběru reprezentace juniorů kategorie U17, mám stanoveny jako stěžejní akce Nations Future Cup ve Slovinsku, Mistrovství Evropy juniorů U17 v Praze a turnaje EBC Ciurcit U17 a U19. Mimo tyto badmintonové turnaje se chci zúčastnit domácích šampionátů v kategorii U17, U19 i dospělých.