Celkem deset závodníků, z toho sedm žáků a žaček - Žofie Radechovká, Saša Laubová, Štěpán Moravčík, Vojta Radechovský, Martin Jordán, Nina Laubová a Zuzka Matjěková, jedna dorostenka Tereza Lampechtová, a dorostenci Ted Machart a Zbyněk Laube, se rozjelo do Račic, Tam se postavili na start do soubojů se specialisty kajakáři. A vůbec se mezi nimi neztratili! 

Téměř vždy ve svých kategoriích a rozjížďkách nechali za sebou nějaké soupeře. Kvalitního výkonu dosáhla Tereza Lamprechtová, která mezi dorostenkami na 1000 m postoupila až do finále 2. 

Třetí místo obsadila na triatlonovém šampionátu v Táboře.
Barbora Míková má republikový bronz

Nejlepší výsledek a vynikající závod zajel trati 200 m mezi žáky (ročníky 2004 a 2003) třináctiletý Martin Jordán, který ze 68 startujících specialistů kajakářů jich za sebou nechal 32 a postoupil do semifinálových jízd! Tam se již projevilo, že celý rok vesloval a na kajaku intenzivně strávil jen tři týdny tréninku. Nicméně dojel v těsném závěsu, ale již to na konečný postup nestačilo. 

Výborný výkon předvedl i v kategorii veteránů B na 1000 m Zbyněk Laube, který skončil na 7.místě.

O týden později se Martin Jordán, Saša a Zbyněk Laubovi zúčastnili závodu na 10 km Vrané - Praha a všem udělali obrovskou radost. Na deblkajaku Laubovi zvítězili a Martin dojel hned za nimi na druhém místě. 

"Všem našim kajakářům moc gratulujeme a patří jim i velký obdiv za to, že se nebojí a z veslice dokáží přesednout do kajaků. Škoda jen, že i další, kteří by to zvládli, měli jiné prázdninové aktivity. Tým by tak byl ještě silnější! Tak příští rok se připravíme určitě lépe!" dodala trenérka Růžena Sehnoutková.

Stadion Františka Kloze v Kladně byl svědkem přípravného duelu divizních týmů.
Hořovicko otočilo nepříznivý vývoj v Kladně