Berounští veslaři vyrazili do Račic v počtu 21 závodníků. Mistrovství republiky se zúčastnilo osm dorostenců, čtyři dorostenky, čtyři junioři, čtyři juniorky a mezi ženami se na skifu představila Anna Frdlíková, která se nakonec probojovala do finále B, kde obsadila páté místo.

Dorostenci jeli nejprve párovou čtyřku bez kormidelníka, v té se bohužel klukům nepodařilo postoupit do dalších bojů. Ve složení Matyáš Kotrč, Jakub Roubal, Albert Dušek, Jan Böhm, Adam Možný, Matyáš Tůma, Arnošt Trtúšek a Vladimír Patera, na kormidle s Tomášem Dvořákem se pak zúčastnili souboje osmiveslic, kde dokráčeli ke druhému místu v B finále. Stejně si vedli také dorostenci na čtyřce s kormidelníkem Tomášem Dvořákem, dorostenky Marie Hyttnerová a Kateřina Švestková na dvojskifu a párová čtyřka ve složení Kateřina Švestková, Rozálie Machartová, Magdaléna Tůmová a smíchovská Lucie Nováková. Dvojice Machartová Tůmová se pak ještě představila ještě v osmě, kde ale spolu s dorostenkami z Brandýsa, Ústí a Neratovic, děvčata musela odstoupit vinnou zranění jedné ze členek posádky. Párová čtyřka dorostenek pak ještě dosáhla na šesté místo v B finále.

11. kolo okresního přeboru v nohejbalu nabídlo souboj dvou nejlepších celků soutěže, ve kterém Alpi home Beroun porazil Hořovice 8:2.
Nohejbalisté Alpi home Beroun unikají všem soupeřům

V juniorské kategorii přišly přeci jen o něco lepší výsledky. Ve společenství juniorek z Litoměřic, jely berounské závodnice Magdaléna Kindlová, Tereza Lamprechtová, Markéta Krompolcová a Barbora Nováková na osmiveslici s kormidelníkem Tomášem Dvořákem a probojovaly se do finále A, kde skončily na šestém místě. Ve finále A se na šesté příčce umístily rovněž Magdalena Kindlová s Terezou Lamprechtovou na dvojskifu, což je i přes jejich následné zklamání velký úspěch, jelikož jsou v této kategorii ročníkově mladší, než zbytek startovního pole. Tereza Lamprechtová se představila ještě na skifu, kde se probojovala do finále B, ve kterém dojela čtvrtá.

Největší radost však celému berounskému oddílu udělali junioři. Nejprve Martin Švestka, Vojtěch Šabata, Michael Štorek a Jan Bouška jeli osmu ve společenství se Smíchovem a celkově skončili pátí. Stále ještě nováček Vojtěch Šabata pak podal výborný výkon na skifu, kde se probojoval do semifinálových bojů. Dvojskif juniorů, ve složení Michael Štorek Jan Bouška, měl v rozjížďce velkou smůlu na los, o 23 setin skončil pátý a z rozjížděk nepostoupil do dalších bojů, přestože v dalších rozjížďkách by suverénně zvítězil.

Oba dva závodníci si ale všechno vynahradili na dvojce s kormidelníkem, kde se spolu s kormidelnicí Michaelou Dvořákovou postarali o jediný medailový úspěch berounského oddílu. V nejtěžší disciplíně podali skvělý výkon a po zásluze získali stříbro, čímž završili povedené vystoupení celého oddílu.

Celkově se berounští závodníci představili v sedmnácti jízdách, z nichž se probojovali se čtyřikrát do finále A a sedmkrát do finále B. Mistrovství opět skončilo velkým úspěchem. Celý kolektiv veslařů berounských vynikajícím způsobem reprezentoval svůj oddíl Lokomotiva Beroun a také naše Město Beroun, za což všem patří velké poděkování.

Berounští plavci Štěpán Palata a Jan Valečka získali medaile na plzeňském Mistrovství České republiky v plavání
Štěpán Palata a Jan Valečka získali zlato na Mistrovství České republiky

R. Sehnoutková