V pekelných podmínkách a vedru přesahujícím čtyřicet stupňů čekala na dívky skalnatá 3900m dlouhá trať, která zahrnovala jak prudké výběhy tak i obtížné a nebezpečné seběhy s celkovým převýšením +250/-130m. Tříčlenný tým tvořila Barbora Havlíčková z Českých Budějovic (mimochodem velmi nadějná běžkyně na lyžích), Simona Šamanová z Berouna a Bára Placatková z Příbrami. Děvčatům se dařilo skvěle, když Havlíčková doběhla na druhém místě, Šamanová byla osmá a Placatková devátá. 

Z mapy zmizí Lázeňská ulice vedoucí kolem rybníka k vlakovému nádraží, nově nese jméno po slavnému rodákovi Miloslavu Troupovi.
Ulice nově nesou jména významných rodáků města


Celkově závod dokončilo jen 48 děvčat a hodnoceno bylo 13 týmů. Česká republika v celkovém součtu umístění obsadila vynikající druhé místo a porazily je jen domácí Italky o jediný bod. Na třetím místě skončil již s velkým odstupem tým Turecka.


Po děvčatech v ještě o poznání horších podmínkách nastoupili ke svému závodu chlapci. Jejich trať měřila 5400m s převýšením +340/-220m. Závod dokončilo jen třináct týmů z původních sedmnácti a z družstva České republiky se nejvýše umístil Borek Požár na 18. místě. Vojtěch Dryák po kolizi a následném pádu vyběhl do kopců až na posledním místě, ale po statečném výkonu doběhl jako dvacátý osmý, Ondřej Hofmann dokončil závod na místě čtyřicátém pátém. Celkově chlapci obsadili osmé místo. Zvítězilo Turecko před Itálií a Anglií.


Berounská atletika bude zastoupena i na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu juniorek, které proběhne 8. července ve slovinském Kamniku. V týmu České republiky poběží opět Simona Šamanová a k ní se přidá i zkušená Bára Stýblová. Obě děvčata nastoupí i na mistrovství světa na konci července v italské Premaně.

Ilustrační foto
Hospodští se kvůli zákonu obávají zimy


Úspěšné atlety pochválila ve své zprávě Jitka Šafránková z Lokomotivy Beroun.